Șase copii din Satu Mare au reprezentat România la proiectul „Fraternity Cup”, organizat la Paris

Proiect1

Proiect2

Proiect3

Proiect4

Proiect5

Proiect6

Proiect7

Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Satu Mare, în parteneriat cu Asociația „Stea” a participat la proiectul internațional „Fraternity Cup” organizat la Paris în perioada 19-27 octombrie.
Astfel, un grup de șase copii (Daria Dregan, Beniamin Roman, Horvath Tamas, Angelo Huton, Lakatos Borostyan și Alexandra Zbona) însoțiți de profesoara Doina Feher din partea Școlii „Ion Creangă” și prof. Crina Napradi de la Liceul Tehnologic Ardud (voluntar al Asociației „Stea”) au reprezentat România la acest proiect important având ca temă drepturile copilului din întreaga lume.
Acest proiect a fost organizat de Asociația Franceză „La Voix De l Enfant”, asociație care este membră a Comisiei Internaționale Consultative pentru drepturile copiilor din 1986. În ultimii cinci ani această asociație a reunit în cadrul proiectului „Fraternity Cup” copii de pe patru continente care timp de o săptămână au desfășurat activități pe drepturile copilului, fără a ține cont de religie, etniee, situație materială, culoare.
Anul acesta au participat doisprezece delegații, și anume: Madagascar, România, India, Bosnia, Palestina, Afganistan, Brazilia, Burkina, Senegal, și trei delegații din Franța.
Copii de la Școala „Ion Creangă” împreună cu profesoara lor au reprezentat cu cinste România, au prezentat care sunt drepturile copiilor din țara lor, un film despre România, două dansuri tradiționale, costumele populare, și au oferit cadouri tuturor delegațiilor participante.
Au făcut față cu succes la toate activitățile și competițiile desfășurate, s-au descurcat în a comunica în limba franceză și engleză, iar la meciul de fotbal organizat au luat locul trei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.