UDMR-iștii solicită publicarea informațiilor de interes public și în limba maghiară

Maskulik Csaba

Aleșii UDMR din cadrul Consiliului Local Satu Mare, prin vocea lui Maskulik Csaba au cerut conducerii Primăriei în ședința de azi, 28 august publicarea informațiilor de interes general și în limba maghiară. În cazul în care executivul nu va da curs acestei solicitări, Maskulik a declarat că “în prima fază va fi sesizată Prefectura iar apoi Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării”.
Maskulik a semnalat și faptul că din 2012, de când UDMR nu mai are reprezentant la nivelul executivului municipiului Satu Mare “convocările la ședințe și mesajele de interes public nu apar în ziarele de limbă maghiară”.
Acesta a criticat și site-ul Primăriei, despre care spune că “cineva a avut tupeul, o nesimțire curată, să pună un script ca atunci când dai pe limba maghiară să fie traducere cu Google translate”, a declarat Maskulik.
La finalul intervenției, consilierul UDMR a atenționat executivul Primăriei Satu Mare că, potrivit legii, nepublicarea informațiilor de interes public în limba minorităților naționale, acolo unde acestea depășesc 20%, constituie contravenție. “În cazul în care nu se vor lua măsuri, în prima fază va fi sesizată Prefectura iar apoi Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării”.

2 Comentarii la "UDMR-iștii solicită publicarea informațiilor de interes public și în limba maghiară"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.