Reprezentanții DITL au dat din colț în colț în fața consilierilor locali

ditl-satu-mare
Anularea creanţelor mai mici de 10 ani a fost una dintre cele mai dezbătute puncte de pe ordinea de zi a şedinţei de azi, 31 iulie a Consiliului Local. După discuţii de câteva zeci de minute consilierii au votat pentru amânarea proiectului de hotărâre din cauza documentaţiei deficitare primite din partea Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale (DITL) Satu Mare.

Consilierii au îndreptat o serie de ironii la adresa unuia dintre şefii din cadrul DITL Satu Mare, Dan Mirel, care în luarea de cuvânt a declarat că nu are date concrete deoarece informaticianul este în concediu.

Aleşii locali au fost nemulţumiţi şi de faptul că, deşi au solicitat mai multe informaţii cu privire la motivele anulării creanţelor mai mici de 40 de lei, acestea au fost prezentate doar în cursul zilei de ieri (30 iulie) la şedinţele pe comisii.

Potrivit unor calcule făcute de DITL, pentru recuperarea unei sume de 49.000 lei, ceea ce reprezintă totalul acestor creanţe, instituţia ar cheltui nu mai puţin de 2.268.000 lei.

După discuţii mai aprofundate s-a ajuns la concluzia că la mijloc ar fi de fapt schimbarea unui program informatic şi că s-ar dori renunţarea la anumite rotunjiri sub 1 leu care rămân în sistemul informatic.

În cele din urmă, consilierul UDMR, Maskulik Csaba i-a cerul lui Dan Mirel să prezinte evidenţe clare cu datoriile ce urmează a fi şterse, dar acesta din urmă a recunoscut că nu are datele solicitate deoarece informaticianul este în concediu.

Mai mult decât atât, legislaţia invocata de Mirel în cadrul şedinţei nu este una recentă, ci din 2003, ceea ce în opinia consilierului Magyar Lorand înseamnă că „în ultimii 10 ani DITL nu şi-a făcut treaba”.

La rândul său primarul Dorel Coica a declarat că va dispune efectuarea unui control la această instituţie deoarece acolo sunt mai multe nereguli.
În cele din urmă proiectul de hotărâre a fost amânat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.