Dr. Laura Bota, contestă intenţia Guvernului de majorare a contribuţiei la sănătate

laura-bota
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Satu Mare, dr. Laura Diana Bota, consideră că Guvernul Victor Viorel Ponta continuă să adopte măsuri de austeritate care vor afecta negativ viaţa românilor, ultimul exemplu în acest sens fiind intenţia de majorare a contribuţiei la sănătate pentru angajaţi şi angajatori. Liderul PMP Satu Mare a subliniat că intenţiile executivului de a creşte taxele şi impozitele existente în prezent sunt din ce în ce mai evidente, pe fondul penuriei bugetare şi a diminuării serioase a gradului de colectare.

“Faptul că un secretar de stat din Ministerul Sănătăţii a dezvăluit, poate fără să vrea, că există discuţii inclusiv cu Fondul Monetar Internaţional pe tema majorării contribuţiei la fondul de sănătate, demonstrează încă o dată incapacitatea şi lipsa de responsabilitate socială a acestui Guvern. În realitate, bunele intenţii ale premierului şi miniştrilor legate de îmbunătăţirea nivelului de trai al oamenilor din această ţară sunt estompate de decizii invers proporţionale cu minciunile lor electorale şi populiste. Nu numai că românii nu o duc mai bine decât în urmă cu doi ani, de când acest Guvern conduce ţara, ci din contră, gradul de suportabilitate al traiului zilnic se diminuează într-un ritm accentuat, din cauza măsurilor înrobitoare luate în ultima perioadă”, a afirmat Laura Diana Bota.

Liderul PMP Satu Mare a mai adăugat că atitudinea oficialilor Ministerului Sănătăţii pe marginea acestui subiect este intolerabilă. “Secretarul de stat Dorel Săndesc iese cu declaraţia privind creşterea contribuţiei la bugetul asigurărilor sociale de sănătate de la 10,7% la 14%, fapt ce ar aduce în plus bugetului ministerului circa 5 miliarde de lei. A doua zi, ministrul a dezminţit cele spuse de adjunctul său, deşi este de notorietate că bugetul sănătăţii înregistrează în prezent un deficit de 25%, acoperit din subvenţii de la bugetul statului. Astfel de bâlbâieli aiuritoare nu sunt de bun augur pentru funcţionarea normală a instituţiilor statului, mai ales în domeniul sănătăţii, unde serviciile medicale nu numai că nu au cunoscut nicio îmbunătăţire în ultima perioadă, ci chiar am asistat la o înrăutăţire a lor. Aceste situaţii anormale apar în contextul în care, în România condusă de Guvernul Victor Viorel Ponta, toată lumea se pricepe la orice, şi orice om devenit ministru poate avea multiple competenţe. Aşa se face că un ministru poate fi azi la mediu, mâine la sport şi poimâine la sănătate! Consider că principala carenţă a actualei conduceri executive a României este lipsa unor oameni bine pregătiţi, cu competenţe indiscutabile în domeniile pe care sunt numiţi să le gestioneze. Se guvernează haotic, mai mult în bătaie de joc, într-o inerţie păguboasă, atât pentru stat, cât şi, mai ales, pentru contribuabilii cinstiţi din această ţară”, a precizat Laura Diana Bota.

Referitor la discuţiile pe tema creşterii CASS, preşedintele PMP Satu Mare este de părere că teza respectivă confirmă predicţiile preşedintelui Traian Băsescu lansate în momentul în care s-a opus reducerii CAS. “Şeful statului a avut, încă o dată, dreptate. El a avertizat că reducerea CAS pentru angajatori nu este sustenabilă şi oportună în această perioadă, şi va avea drept efect creşterea altor taxe şi cheltuieli ce vor fi suportate de fiecare cetăţean. Iată că la doar câteva zile de la trimiterea legii privind reducerea CAS înapoi în Parlament, vedem că Executivul recurge exact la majorarea unor contribuţii plătite de români!”, a punctat Laura Diana Bota.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.