Ciprian Ardelean (PSD) şi Laura Bota (PMP), posibili candidaţi pentru postul de deputat în Colegiul 2

ardelean-bota
Potrivit unor surse din mediul politic, alegerile parţiale pentru locurile de parlamentari rămase libere în Parlamentul României se vor desfăşura pe data de 25 mai, odată cu scrutinul pentru europarlamentare.  Satu Mare se află printre judeţele vizate de aceste alegeri având în vedere faptul că postul de deputat în colegiul 2 Someş a rămas vacant după ce preşedintele PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi, a devenit europarlamentar.  

Referitor la acest subiect, preşedintele  PSD Satu Mare, Mircea Govor, a declarat pentru Sătmăreanul: „dacă aş putea să hotărăsc singur, eu l-aş propune pe avocatul Ciprian Ardelean. Dar viitorul candidat va fi propus de Biroul Permanent Judeţean şi trebuie să găsim cea mai bună variantă. Eu voi merge pe varianta câştigătoare”. Vă reamintim că avocatul Ciprian Ardelean a candidat în 2012 pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 5, obţinând în urma scrutinului electoral 30,22% din numărul voturilor liber exprimate.

Preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Satu Mare, Adrian Ştef a declarat că şi Partidul Naţional Liberal va avea candidat pentru acel colegiu „pe care dorim să îl recâştigăm după ce Ovidiu Silaghi, cel care a fost deputat în acel colegiu a fost promovat ca europarlamentar. Sigur, avem mai multe persoane vizate ca potenţiali candidaţi dar aceştia trebuie să treacă printr-o procedură internă în urma căreia va fi desemnat candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 2”.

Preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan spune că „încă nu am fost anunţat oficial că în data de 25 mai vor avea loc alegeri parţiale pentru Colegiul 2. Partidul Democrat Liberal are candidaţi pentru orice colegiu din ţară dar în acest moment nu ar fi corect să nominalizez pe cineva deoarece la noi în PDL, Biroul Permanent Judeţean (BPJ) hotărăşte candidaţii. BPJ Satu Mare se va întruni doar săptămâna viitoare când se va discuta cu siguranţă şi acest subiect”.

Senatorul UDMR, Pataki Csaba spune că încă nu este nimic oficial cu privire la data organizării alegerilor parţiale pe data de 25 mai. „După câte ştiu, s-a luat în acest sens o decizie politică luni, în cadrul PSD, dar pentru ca totul să devină plauzibil aceasta trebuie să treacă printr-o Hotărâre de Guvern. Există o recomandare din partea Uniunii Europene ca alegerile europarlamentare să nu se amestece în niciun fel cu alte scrutinuri. Pe de altă parte, s-ar putea să nici nu se organizeze alegeri parţiale. Legislaţia spune că, în cel mult 6 luni de la vacantarea unei funcţii de deputat sau senator Guvernul trebuie să organizeze alegeri parţiale însă nu este obligatoriu. Sunt multe colegii în ţară unde nu sunt deputaţi sau senatori. Un exemplu elocvent în acest sens este cazul domnului Voiculescu care, la două zile după ce a fost ales ca senator, a demisionat şi nici în fostul său colegiu nu s-au organizat alegeri. În ceea ce priveşte candidatul din partea UDMR, nimeni în momentul de faţă nu ar putea să nominalizeze pe cineva. La noi potenţialii candidaţi sunt supuşi unor evaluări interne complexe care este o procedură mai îndelungată”, spune Pataki.

În ceea ce priveşte Organizaţia Judeţeană a Partidului Mişcarea Populară (PMP) Satu Mare, în cazul în care se vor organiza alegeri parţiale pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 2, cel mai vehiculat nume este cea a liderei judeţene a PMP, dr. Laura Bota. „Am fost propusă şi votată pentru a candida pe listele Partidului Mişcarea Populară la alegerile europarlamentare. În cazul în care se vor organiza alegeri în Colegiul 2 simultan cu europarlamentarele, voi opta pentru Parlamentul României. Aceasta este şi recomandarea de la centru”, ne-a declarat dr. Laura Bota.

4 Comentarii la "Ciprian Ardelean (PSD) şi Laura Bota (PMP), posibili candidaţi pentru postul de deputat în Colegiul 2"

  1. Pingback: Ciprian Ardelean este candidatul PSD în Colegiul 2 | Satmareanul – ziar online de Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.