Taxele și tarifele în pieţele sătmărene au crescut cu 60%

sedinta-cl1sedinta-cl2sedinta-cl3sedinta-cl4sedinta-cl5
Consilierii locali au aprobat în şedinţa extraordinară de azi, 9 ianuarie majorarea taxelor şi tarifelor în pieţele sătmărene cu 60%. La şedinţă au participat şi o parte dintre comercianţi, care şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la majorările ce urmează a fi aplicate.

La şedinţă au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor şi deputatul UDMR, Kereskenyi Gabor.

În luarea de cuvânt, directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Satu Mare, Cristian Bozai Vodă a explicat că aceasta este prima majorare după 6 ani de zile, fiind motivată de creşterea preţurilor la utilităţi. Potrivit acestuia tarifele practicate în pieţele sătmărene sunt cele mai mici din ţară. Celelalte taxe şi tarife aplicate de ADP în municipiul Satu Mare rămân neschimbate.

Consilierul UDMR, Maskulik Csaba a propus ca banii colectaţi în plus să fie folosiţi pentru noi investiţii în ceea ce priveşte modernizarea pieţelor.

Comercianţii prezenţi la şedinţă au declarat că sunt de acord cu majorarea tarifelor dar nu cu 60%, aşa cum a fost votat de consilieri, ci doar cu 10-15%. „Am avut de ales s-au cresc tarifele în pieţe cu câţiva bani sau măresc taxele şi impozitele pe maşini, pe locuinţe, etc. Banii colectaţi vor fi investiţi în modernizarea pieţelor pentru ca atât dumneavoastră cât şi cumpărătorii să aveţi condiţii civilizate”, a declarat dr. Dorel Coica.

Una dintre vânzătoarele prezente la şedinţă a declarat că e preferabil ca nivelul tarifelor să rămână nemodificat şi că ea nu doreşte modernizarea pieţelor. Alţi comercianţi l-au invitat pe primarul Dorel Coica să meargă în Piaţa „Someş” pentru a vedea condiţiile precare de acolo. Edilul a declarat că mâine (vineri, 10 ianuarie) va da curs invitaţiei acestora.
În luarea de cuvânt de la sfârşitul conferinţei de presă, Mircea Govor a asigurat Consiliul Local al municipiului Satu Mare de tot sprijinul său dar a avut şi o recomandare la adresa consilierilor PSD. „Pe viitor vă recomand să vă consultaţi cu Organizaţia Judeţeană în toate demersurile politice din cadrul Consiliului Local”. De asemenea a felicitat-o pe Manuela Rogoz pentru modul profesionist în care a condus şedinţa de azi, subliniind că „ţi-ar sta bine de viceprimăriţă. Dar poate că urmează”.

Totodată, Adrian Ştef a subliniat faptul că în calitate de preşedinte al CJ susţine toate proiectele „pentru a merge mai departe pe acest drum pe care ne-am angajat”.

Un Comentariu la "Taxele și tarifele în pieţele sătmărene au crescut cu 60%"

  1. Pingback: Taxele și tarifele în pieţele sătmărene au crescut cu 60% | Țara oașului

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.