Începe executarea silită a Mănăstirii Bixad

Manastirea-Bixad

Peste 200 de persoane, credincioşi şi preoţi ortodocşi s-au adunat azi, 7 noiembrie în faţa Mănăstirii din Bixad pentru a se opune retrocedării unei părţi din lăcaşul de cult, greco-catolicilor. Executorul judecătoresc care trebuie să pună în aplicare sentinţa, a fost însoţit de aproximativ 100 de jandarmi şi poliţişti.
Azi dimineaţă localnicii au blocat drumul de acces spre mănăstire cu camioane, acestea fiind înlăturate imediat după apariţia unui echipaj de poliţişti din Negreşti-Oaş. Credincioşii aflaţi la faţa locului au făcut un lanţ viu în faţa mănăstirii. La faţa locului au fost duse şi tunuri de apă şi spumă. Oamenii cântau în cor „Nu lăsa măicuţă să perim pe cale, că noi suntem fiii lacrimilor tale …”
Flancat de oamenii de ordine, în cele din urmă executorul judecătoresc a reuşit să treacă de cordonul alcătuit de credincioşi. Reprezentanţii părţii greco-catolice au efectuat măsurătorile proprietăţilor retrocedate. Resemnaţi, până la această oră (15.30) o parte din credincioşi s-au îndreptat spre casele lor.

5 Comentarii la "Începe executarea silită a Mănăstirii Bixad"

 1. ALCIBIADE   7 noiembrie 2013 at 3:40 pm

  da, aceasta este drama acestei natii . cand te gandesti ce ce grozavii a trait si traieste omenirea din cauza razboaielor purtate in numele religiei nici nu stii ce sa mai spui . toate aceste sant parte din planurile de dezmembrare a Romaniei . cand ne vom trzi va fi tarziu . da Doamne mintea romanului cea de pe urma .

  Răspunde
 2. ALCIBIADE   7 noiembrie 2013 at 3:53 pm

  biserici surori , sau surori vitrege ?

  Răspunde
 3. ALCIBIADE   7 noiembrie 2013 at 4:04 pm

  razboiul romano -roman a inceput in decembrie 1989 . ma intreb cand se va sfarsi si cine vor fi castigatorii?

  Răspunde
 4. ALCIBIADE   7 noiembrie 2013 at 4:54 pm

  unde sant IPS-ei ?

  Răspunde
 5. ALCIBIADE   7 noiembrie 2013 at 5:04 pm

  fratilor in tara asta avem de toate , dar ne lipseste BUSOLA .

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.