Contrabandişti reţinuţi cu focuri de armă (video)


Poliţiştii de frontieră negreşteni au reţinut vineri, 25 octombrie trei contrabandişti, un ucrainean şi doi români. Aceştia au trecut frontiera din Ucraina în România deplasându-se în direcţia localităţii Cămârzana transportând în spate colete voluminoase.

Oamenii legii i-au somat pe cei trei bărbaţi să oprească, moment în care aceştia au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite. Deoarece au ignorat somaţiile verbale, poliţiştii au tras trei focuri de avertisment în aer.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea a trei persoane, un cetăţean ucrainean şi doi români, iar la cercetarea terenului au fost descoperite 120 colete ambalate în folie de culoare neagră. Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii. Este vorba despre Ivanovici M. de 47 de ani din Ucraina, Ioan Z. de 61 de ani şi Iacob Z., de 32 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Satu Mare.

În urma inventarierii coletelor s-a stabilit că ţigările sunt de provenienţă ucraineană, iar valoarea totală a acestora este de 534.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Sătmăreanul Ioan Z. şi cetăţeanul ucrainean sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar Iacob Z. pentru complicitate la contrabandă. Totodată, cele trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de le lângă Judecătoria Negreşti-Oaş cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.