Percheziţii în Satu Mare

Prchezitii
Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Ploieşti, Bucureşti, Timişoara, Satu Mare şi Hunedoara au efectuat în cursul zilei de azi, 21 octombrie un număr de zece percheziţii domiciliare în Bucureşti şi cinci judeţe printre care şi în Satu Mare.

Potrivit procurorilor o parte din membrii grupării vizate au încheiat convenţii de închiriere a unor maşini în străinătate cu societăţi de închirieri autoturisme, preponderent din Italia, Spania şi Germania, cu scopul de a intra în posesia acestora, precum şi de a obţine documentele originale şi cheile autoturismelor. Aceste maşini erau apoi aduse în ţară şi preluate de către alţi membri ai grupului urmând a fi vândute într-un timp scurt şi la preţuri cu mult sub cel al pieţei.

O parte din membrii grupării se ocupau cu înmatricularea, respectiv prezentarea la Registrul Auto Român pentru eliberarea cărţilor de identitate a vehiculelor şi autentificarea acestora. După înmatriculare, care se efectua în baza unor acte întocmite în fals maşinile au fost vândute succesiv, iniţial între membrii grupării şi ulterior unor persoane care domiciliază în România induse în eroare cu privire la provenienţa bunului cumpărat.

Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la peste 750 000 euro. O parte din autoturisme au fost recuperate şi restituite proprietarilor. În cauză urmează să fie instituite măsuri asiguratorii asupra mai multor bunuri. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti urmează să fie audiate un număr de peste 30 persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.