Palatul Administrativ, a patra clădire ca înălţime în România

palatul-administrativ
Palatul Administrativ din Satu Mare este în „Top 5” a celor mai înalte clădiri din România. Construită în perioada 1972-1984, imensa clădire din beton era la acea vreme cea mai înaltă din ţară.
Chiar dacă mai există discuţii pro şi contra cu privire la stilul în care a fost construit este cert faptul că Sătmarul are una dintre cele mai înalte clădiri din ţară dar cu siguranţă cea mai înaltă din Transilvania.
Palatul Administrativ a cărui arhitect a fost Nicoale Porumbescu din Iaşi, are 97 de metri înălţime şi suprafaţa de 12.000 metri pătraţi. În ţară există doar trei clădiri mai înalte decât “uriaşul” nostru şi anume: Sky Tower din Floreasca (137 metri), Tower Center International (sau Bucharest Tower Center) – 106,3 metri şi Casa Scânteii din Bucureşti – 104 metri.

 

2 Comentarii la "Palatul Administrativ, a patra clădire ca înălţime în România"

  1. Paul   9 octombrie 2013 at 1:54 pm

    Se mai află, Palatul Administrativ din Satu Mare, și în topul celor mai urâte clădiri administrative din lume!

    Răspunde
  2. Erdei Dorel   11 august 2014 at 11:50 am

    Ar putea fi totusi personalizata…are o constructie copiata dupa modelul tunelurilor lui Rakoczi, palatul comunica prin subtgeran cu Casa de Cultura, unde ai ocazia sa intri intr-un deplin triumf, plin de rahat. E o cladire construita pentru cei cei se adresau si inca se adreseaza oamenilor cu cuvantul, sobolan…desi populeaza cladirea si-si asigura o iesire asemanatoare ..sobolanilor. Deci, Tower Rats, ar trebui sa fie numele cladirii, ar fi reprezentativa epocii!

    Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.