Vezi cum arată crucea care va fi amplasată pe cupola bisericii de lângă Podul Golescu

cruce-golescu2cruce-golescu1cruce-golescu3 cruce-golescu4 cruce-golescu5cruce-golescu6 cruce-golescu7 cruce-golescu8 cruce-golescu9 cruce-golescu10
Deşi enoriaşii aşteptau azi, 19 septembrie cu sufletul la gură să vadă crucea înălţată pe cupola Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” se pare că sfântul simbol întârzie să împodobească lăcaşul de cult. Odată sfinţit în cadrul unei liturghii oficiate la ora 09.00, crucea urma să fie ridicată de macaraua comandată special în acest scop de la Baia Mare, imediat după slujbă, însă nu a fost să fie.

Atârnată de chinga macaralei, crucea era cât pe ce să lovească enoriaşii care s-au înghesuit să o atingă şi asta după ce muncitorii s-au gândit (fără să bage de seamă legile elementare ale fizicii) să desfacă legăturile cu care aceasta era fixată pe platforma ce o transporta. În cele din urmă sfântul simbol a fost aşezat pe nişte suporţi şi pregătită pentru a fi înălţată şi amplasată pe cupola bisericii.

Toate astea s-au întâmplat azi dimineaţă, în jurul orei 10.00. De atunci însă crucea zace în acelaşi loc sub privirile a câtorva enoriaşi care au rămas să asiste la „momentul istoric” aşa cum le-au zis preoţii în cadrul predicii de azi. „Gurile rele” spun că reprezentanţii firmei arădene ar fi uitat să aducă câteva componente ale crucii absolut necesare pentru a putea fi aşezată acolo unde îi este locul. Aşa o fi, însă în jurul orei 17.00, unul dintre muncitori mai lucra cu flexul la baza crucii. Când va fi aşezată pe biserică? Nu se ştie, cu toate că iniţial muncitorii nu dădeau nici două ore până ce sfânta cruce va împodobi lăcaşul de cult.

Crucea are peste 8 metri înălţime şi este confecţionată din inox placat cu aur.

5 Comentarii la "Vezi cum arată crucea care va fi amplasată pe cupola bisericii de lângă Podul Golescu"

 1. cosmin   19 septembrie 2013 at 10:49 pm

  sunt tare curios cate mii de euro a costat

  Răspunde
 2. marius   20 septembrie 2013 at 8:06 am

  Ce mai conteaza? Se pare ca romanii o duc foarte bine din moment ce cotizeaza pentru atatea biserici, catedrale si alte lucruri care o sa le tina de foame…

  Răspunde
 3. ALCIBIADE   20 septembrie 2013 at 1:33 pm

  crucea dusa de hristos pe golgota nu era poleita cu aur .

  Răspunde
 4. ALCIBIADE   20 septembrie 2013 at 1:46 pm

  in cele mai multe religii preotul se crede mai mult decat zeul .NICOLAE IORGA 'CUGETARI '

  Răspunde
 5. televizor   23 septembrie 2013 at 4:33 pm

  Cheltuiala in plus, pentru fala cui? Cati satmareni au platit pentru ridicarea bisericii si ei s-au inaltat…la cer? Este o rusine ca biserica aceasta are nevoie de trei decenii sa fie gata, sau poate si mai mult! Nici dintre cetatenii de azi nu vor mai fi multi care sa o vada gata. De fapt, problema este: UNDE S-AU DUS BANII?

  Răspunde

Scrie un comentariu