A-nnebunit lupu. Mircea Marian cere înfiinţarea „Patrulelor de pensionari”

pensionari
Dicţionarul autohton (şi ne gândim aici la Satu Mare) s-a îmbogăţit cu o nouă expresie. Vărstnicii, prin vocea şefului Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor din Satu Mare, Mircea Marian cer nici mai mult, nici mai puţin decât înfiinţarea „Patrulelor de pensionari”.

Fără a spune unde ne duce cu gândul intenţia înfiinţării unei asemenea „patrule” ne-am întrebat şi noi: oare despre ce o fi vorba? Marian, aşa cum ne-a obişnuit de fiecare dată la şedinţele Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice mai aruncă cu câte o perlă la auzul căreia mai zâmbesc şi colegii din asociaţie. Una peste alta, preşedintele pensionarilor sătmăreni doreşte ca asemenea patrule să împânzească oraşul şi să sesizeze instituţiilor abilitate anumite nereguli pe care le observă în municipiu. Cu privire la alte atribuţii ce i-ar reveni unei asemenea „patrule” Marian a ales să păstreze tăcerea.

Trecând peste acest aspect, în cadrul şedinţei de azi, 5 septembrie pensionarii au semnalat o serie de nereguli începând de la lipsa marcajelor rutiere de pe anumite străzi din oraş şi până la curăţenia deficitară de pe cele două diguri ale Someşului. Aceştia susţin că dacă în zona centrală a municipiului, reşedinţă de judeţ marcajele sunt trasate şi vizibile, pe străzile colaterale acestea sunt şterse şi că ar trebui trasate din nou având în vedere că odată cu instalarea perioadei reci vopseaua utilizată se uscă mai greu.

O altă problemă abordată a fost şi cea a parcărilor în faţa instituţiilor. Pensionarii susţin că, conducerea municipiului ar trebuie să ia în calcul faptul că sunt anumite instituţii mai frecventate în oraş unde se cer tichete de parcare şi care se găsesc doar la anumite chioşcuri de ziare. Potrivit vârstnicilor prezenţi la şedinţă la instituţii precum Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Finanaţele Locale sau Poliţie parcările ar trebui să fie gratuite.

O altă problemă discutată în cadrul şedinţei de azi a fost şi cea a câinilor, însă nu cea a patrupezilor vagabonzi ci a celor cu stăpâni. Pensionarii spun că patrupezii îşi fac necesităţile pe trotuare, zona verde şi pe străzi cu toate că o hotărâre a Consiliului Local prevede amendă în asemenea cazuri în cuantum de 50 de lei. Cu toate acestea, susţin pensionarii, nimeni nu face nimic pentru a stopa acest lucru.

11 Comentarii la "A-nnebunit lupu. Mircea Marian cere înfiinţarea „Patrulelor de pensionari”"

 1. Pingback: 05 septembrie 2013. România dezbate. Care este părerea ta? | Țara oașului

 2. ALCIBIADE   6 septembrie 2013 at 4:18 pm

  domnul Enatescu mai consulta ?

  Răspunde
  • Pierre Albert   7 septembrie 2013 at 8:07 am

   Da alcibiade, si te asteapta la un ultim consult inclusiv pe tine. Se pare ca pe langa delirum tremens suferi si de sindromul unghilor lungi….. si tare te deranjeaza in zona gatului pe cat se pare. De cand esti comentatorul de jurna al satmareanului dai semne clare de schizofrenie, depresie majora, hiperactivitate si tulburare bipolara! Mai stai pe curul tau, ca daca te mananca tare, te invit la paine prajita cu ceapa. Si nu iti face grija, iti asigur transport gratuit pe motorul meu. Si crede-ma de abia te asteapta tovarasii mei ca nu toti au fetite si tare ar mai dansa….

   Răspunde
 3. ALCIBIADE   7 septembrie 2013 at 4:01 pm

  ai dreptul sa nu citesti . stimabile ,folosesti termeni medicali pe care nu ii stapanesti , mai citeste .

  Răspunde
  • Pierre Albert   7 septembrie 2013 at 5:29 pm

   Fratie si tu ai dreptul sa taci, eu am mancat ceapa si tie iti miroase gura….nasol. Daca astepti laringita ca sa taci, te inseli. Poate ne ajuta cineva si iti umple gura cu rahat. Asa ca fratie asa cum tu iti arogi singur dreptul de a vorbi si a fi unicul doctor din oras, lasa si pe altii sa isi spuna parerea despre tine si nu numai. Asa ca, scarnavie, taci si rabda, pana te mai rabda pamantul, daca nu taci si suge. E alegerea ta!”

   Răspunde
 4. ALCIBIADE   7 septembrie 2013 at 5:27 pm

  poate scrii ceva in franceza ,daca nu esti prost gramada .

  Răspunde
  • Pierre Albert   7 septembrie 2013 at 6:12 pm

   Mama ta e proasta gramada, in primul rand ca te-a fecundat pe tine, o taratoare libidinoasa

   Răspunde
   • Pierre Albert   7 septembrie 2013 at 6:16 pm

    si daca vrei ceva a francaise primeste una gratis, merde
    as faire foutre a la vache

 5. ALCIBIADE   7 septembrie 2013 at 5:48 pm

  esti cumva domnul MARIAN >?

  Răspunde
 6. ALCIBIADE   7 septembrie 2013 at 7:53 pm

  SI CE MAI STII DOMNULE EMBER ?

  Răspunde
 7. ALCIBIADE   8 septembrie 2013 at 10:29 am

  daca nu mai ai nimic de spus iti spun eu , luni sa fii prefect , marti presedinte de consiliu judetan , miercuri ,primar . joi seful politei , vineri seful spitalului . sambata seful inspectoratului scolar si duminica popa . in timul liber daca gasesti fraieri sa-ti plateasca poti sa mergi la baut , este ceeace ai stiut cel mai bine , pomanagiu ai fost ,pomanagiu ramaii .chiar crezi ca ne pacalesti pa toti ?

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.