Protest pentru salvarea Roşiei Montane la Satu Mare

Protest
Sătmărenii sunt invitaţi duminică, 1 septembrie de la ora 17.00, să participe la un protest paşnic organizat în vederea salvării Roşiei Montane. Iniţiativa vine din partea coordonatorului judeţean al „Let’s Do It, Romania!” Satu Mare, Bianca Durkovics.

“Ideea mi-a venit după ce am văzut că în mai multe oraşe din ţară precum Cluj, Braşov, Timişoara, Bucureşti şi Baia Mare vor fi organizate proteste de solidaritate pentru salvarea Roşiei Montane. Ne vom întâlni la ora 17.00, în faţă la Magazinul “Someşul” de unde vom porni într-un mars civilizat spre Primărie”, ne-a declarat organizatoarea evenimentului. Participanţii vor purta bannere şi afişe pe care vor fi inscripţionate mesaje prin care îşi vor exprima opoziţia faţă de proiectul de lege aprobat de Guvern în şedinţa de marţi, 27 august care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşiei Montane.

Potrivit Biancăi Durkovics „mesajul meu către sătmăreni este să nu fie indiferenţi şi să vină cât mai mulţi la acest protest ca să salvăm Roşia Montană”.

4 Comentarii la "Protest pentru salvarea Roşiei Montane la Satu Mare"

 1. ALCIBIADE   30 august 2013 at 6:20 pm

  DACA SI MITROPOLIA ARDEALULUI AM IMPARTITO ,CU REGIUNILE NU CRED CA AVEM VREO PROBLEMA ,IMPORTANT ESTE SA-I MULTUMIM PE TOTI ,PROSTIMEA ACCEPTA ORICE VARIANTA .

  Răspunde
 2. demon   2 septembrie 2013 at 1:03 pm

  salvam Rosia Montana, de la cine? de la straini? de la jefuitorii din parlament,chiar ne-ar vinde si pentru 2 lei? vom mai trai odata clipele ca in '89 " nu vindem tara ". Sau? pentru ce e defapt ptotestul?

  Răspunde
 3. Bianca Tanana   3 septembrie 2013 at 12:48 am

  Impotriva legii date de Guvern marti conform careia se aproba exploatarea Rosiei Montane cu cianuri , un proiect minier pentru care de peste 10 ani niste oameni s-au luptat sa nu fie aprobat, si pe care Victor Ponta promitea sa il respinga in agenda lui din timpul mandatului. Surpriza a facut ca sa se razgandeasca peste noapte si sa favorizeze RMGC prin legi exceptionale date de pe o zi pe alta sa inceapa acest proiect minier pentru care intreaga tara protesteaza. Protestam pentru noi , pentru generatiile viitoare, pentru batjocura care o resimtim si pe care nu o mai suportam: tineri adolescenti, adulti sau persoane in varsta. Salvam Rosia Montana de la prapastie, pentru asta protestam!Ne-a ajuns.

  Răspunde
 4. ALCIBIADE   3 septembrie 2013 at 9:14 am

  EI VOR PLECA CU AURUL NOI VOM RAMANE CU CIANURA .ROMANIA A AJUNS LA MANA MARILOR RECHINI DE AICI SI DE AIUREA. AM DAT GAZUL AM DAT PETROLUL , ACUM A VEDIT RANDUL AURULUI DAM TOTUL . VOM RAMANE CU AMINTIREA CA AICI A FOST CANDVA O TARA . MAI RAU NE CRED CA SE POATE .

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.