APM Satu Mare organizează concurs de salate în Grădina Romei

salata
Cu ocazia „Zilelor Culturale Partium” 2013, pornind de la premisele garanţiei unui stil de viaţă sănătos, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare a lansat concursul “Să pregătim şi să consumăm împreună o salată de vară pentru o viaţă sănătoasă!”.

Competiţia care se va desfăşura sâmbătă, 24 august, constă din predarea unui “coş verde” cu produse bio necesare unei salate (roşii, ardei, castraveţi, ridichii, ceapă, salată verde, mere, seminţe oleaginoase, etc.) şi se adresează administraţiilor publice locale, cultelor religioase, societăţilor civile, instituţiilor publice, locuitorilor din judeţul Satu Mare, agenţilor economici. În urma lansării acestui concurs şi-au manifestat dorinţa de participare 23 de concurenţi (şapte primării, patru instituţii publice, patru instituţii de cult, cinci agenţi economici şi trei ONG-uri). Evaluarea coşurilor participante la concurs va fi realizată de un juriu alcătuit din organizatori şi reprezentanţi ai mass-media, iar premiile vor fi asigurate de SC Agrotex SRL Carei.

În continuare vă prezentăm programul concursului:
10.00 – 11.00: predarea coşurilor la cortul APM Satu Mare din Grădina Romei
11.00 – 12.00: evaluarea de către juriu a “coşurilor verzi”
12.00: premierea celui mai creativ, mai bogat şi cel mai frumos coş
12.00 – 13.00: prepararea salatei de vară alegând din conţinutul coşurilor
13.00: degustarea salatei de vară de către toţi participanţii.

Totodată, cu ajutorul unui bucătar cu experienţă de la SC Hello Margot SRL, alegând din conţinutul coşurilor, se va pregăti o salată de vară în “cantităţi industriale”, care se va consuma după aceea de cei prezenţi, cu un pahar de vin sau o băutură răcoritoare.

8 Comentarii la "APM Satu Mare organizează concurs de salate în Grădina Romei"

 1. ALCIBIADE   22 august 2013 at 1:52 pm

  cand organizati zilele PARTIUM la 30 august ?

  Răspunde
 2. Vasile   22 august 2013 at 3:12 pm

  Asta-i nivelul la care a ajuns protectia mediului. Face salate. Vai de capul nostru.

  Răspunde
 3. ecologist   23 august 2013 at 10:42 am

  mai bine s-ar numi protectia UDMR ca de mediu nici vorba sa-i asigure protectie sau numai cand sunt romani in ecuatie.
  miroase de la departare deja ……toata mizeria promovata

  Răspunde
 4. ALCIBIADE   23 august 2013 at 2:53 pm

  da in toata cladirea sant inscriptii doar in limba maghiara , doamna sefa ii platita in lei sau in forinti ?

  Răspunde
 5. ALCIBIADE   23 august 2013 at 3:07 pm

  la anul vor arbora steagurile tinutului PARTIUM si peste doi ani vor cere autonomie. asa sa va ajute DUMNEZEU voua si celor care au autorizat aceasta frumoasa manifestatie , un adevarat balsam pentru cei care sau 'bucurat ' de ocupatia Hortista . Foarte calde felicitari autoritatilor .

  Răspunde
 6. bozgoru   23 august 2013 at 5:27 pm

  Mi-e scarba de tot ce se intampla in cocina satmareana .
  Nu avem pic de demnitate nationala .RUSINE.

  Răspunde
 7. ALCIBIADE   24 august 2013 at 11:11 am

  da Domnul Coica nu a acceptat UDMR la conducerea municipiului , dar pentru linistea personala le accepta toate mofturile . cine este de vina ca nu gasim satmareni adevarati sa preia destinele acestui oras . PSD si PNL poarta raspunderea pentru aceasta stare de lucruri de care nu sant straini nici mai mari biserici Ortodoxe din Satu Mare si nici IPS IUSTIN SIGHETEANUL . In vremuri atat de complicate ne jucam cu destinele acestei tari . Presedintele si Primul Ministru nu isi vorbesc in timp ce tara se prbuseste , economie nu ,sanatate nu , scoala nu cultura nu , hotie da . La toate aceste asistam neputinciosi si plutim in deriva . Pana cand?

  Răspunde
 8. ALCIBIADE   24 august 2013 at 2:49 pm

  cum se face ca doar doi cititori ,au o anume opinie fata de aceasta manifestatie antiromaneascca , chiar ne-am timpit toti ?

  Răspunde

Scrie un comentariu