Probleme cu apa potabilă la Negreşti-Oaş

apaserv
Conducerea SC Apaserv SA Satu Mare face un apel către locuitorii din zona oraşului Negreşti-Oaş să utilizeze apa potabilă cu măsură având în vedere că debitele de apă sunt foarte scăzute, existând riscul de a nu mai putea asigura apa potabilă necesară populaţiei din zonă.

Astfel, conducerea Apaserv recomandă populaţiei să folosească apa doar în scopuri gospodăreşti şi nu pentru udatul grădinilor, treraselor, curţilor şi pavajelor. În caz contrar se vor lua măsuri pentru sistarea furnizării apei prin debranşarea de la reţea.

Potrivit primarului oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca problemele în ceea ce priveşte debitul scăzut al apei potabile se datorează în primul rând secetei. „Noi avem două locuri de captare. Unul la Valea Rea de la Huta şi al doilea pe Tur. Din cauza căldurilor, în special pe Tur este foarte puţină apă, pe conducte intrând doar 30% din volumul necesar”, ne-a declarat Fedorca.

Cu privire la modul de utilizare a apei au fost anunţaţi şi pompierii din Negreşti-Oaş. Totodată, în cursul nopţilor, în intervalul orar 23.00-05.00, presiunea apei la robinete va fi redusă în vederea acumulării acesteia în rezervoare pentru asigurarea necesarului zilnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.