DNA cere începerea urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi

ovidiu-silaghiUPDATE: Ovidiu Silaghi a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că se consideră nevinovat și că își retrage candidatura pentru șefia Ministerului Transporturilor

Direcția Națională Anticorupție a solicitat azi  Procurorului General al Parchetului de pe lângă ÎCCJ să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii  de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru al Transporturilor, deputatul Ovidiu Silaghi . Procurorii susțin că în perioada când a fost ministru ar fi primit mită de la firma lui Nelu Iordache suma de 200.000 de euro.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi a solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru infracţiunea de trafic de influență în formă continuată, fapte despre care există indicii și date că ar fi fost săvârșite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.

Din referatul întocmit de procurori a rezultat că există indicii și date temeinice potrivit cărora, în cursul anului 2012, Silaghi Ovidiu Ioan, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu(Blue Air), a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa, în schimbul asigurării derulării contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA (structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor) şi pentru ca plățile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil. Totodată, Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcții de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Ovidiu Silaghi este propunerea inaintată de USL către Preşedinţie pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, în 23 iulie, că va lua în 23 august o decizie privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor. Potrivit preşedintelui, mandatul interimar la Transporturi expiră la 25 august, dar această dată pică duminică. El a subliniat că, în consecinţă, va lua pe 23 august o decizie legată de Silaghi.

 

9 Comentarii la "DNA cere începerea urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi"

 1. ALCIBIADE   19 august 2013 at 5:36 pm

  ce zici domnule POP GHEORGHE ?

  Răspunde
 2. rus   19 august 2013 at 6:33 pm

  inca unul cazut care ar fi trebuit sa fie demult dupa gratii

  Răspunde
 3. florin   20 august 2013 at 9:34 am

  nu-i vrb de DNA-ul satmarean, a lui Iancu, nu?

  Răspunde
  • matei   20 august 2013 at 3:33 pm

   nu….nu-i acela. ca doar nevasta lui este mare pnl-ista….

   Răspunde
 4. ALCIBIADE   20 august 2013 at 1:37 pm

  domnule POP se srtange snurul ,ve-ti trece la batut TARUSI cu curul . astept cu nerabdare un comentariu pe acest subiect , sau v-a pricepeti doar la glume sinistre ca in cazul amaratului doborat de canicula . santeti cumva in drum spre DNA ?

  Răspunde
 5. ALCIBIADE   20 august 2013 at 2:00 pm

  ATENTIE SE -NCHID USILE , URMEAZA STATIA D.N.A. PERONUL PE TOATE PARTILE , COBOARA CINE POATE .

  Răspunde
 6. ALCIBIADE   20 august 2013 at 7:27 pm

  DE CAND ESTE CRIN IN CONCEDIU ,PARTIDUL I-SA MUTAT LA DNA SI SE VA NUMI PARTIDUL NATIONAL PENAL .

  Răspunde
 7. cititor   21 august 2013 at 9:24 pm

  Da Alcibiade , PNL = partidul national penal – aripa Satu Mare. Ce pacat ca atit de mult a decazut acest partid, unde sint adevaratii liberali satmareni, cit vor mai accepta dominatia unor nulitati?

  Răspunde
 8. rus   22 august 2013 at 8:55 am

  speram ca trenul spre DNA sal ia si pe amicul lui ZETEA ca are locul in aceias cuseta cu SISI si gelatul Stef

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.