Service pentru adaptarea maşinilor pentru persoanele cu handicap

sedinta-apan
140 de persoane din judeţele Satu Mare şi Maramureş vor beneficia de cursuri de formare profesională în cadrul unui proiect lansat azi, 9 august, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ. Proiectul iniţiat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare are în vedere înfiinţarea unui centru de adaptare a maşinilor la nevoile persoanelor cu dizabilităţi.

Despre proiect au vorbit directorul DGASPC Satu Mare, Octavian Apan şi coordonatorul acestui demers, Mariana Dragoş. Principalul obiectiv al proiectului îl reprezintă creşterea capacităţii de ocupare a locurilor de muncă de către 140 de persoane cu handicap din judeţele Satu Mare şi Maramureş. Persoanele selectate vor urma şi cursuri de calificare certificate, acestea fiind asistate apoi şi la interviurile de angajare.

Ideea principală a proiectului o reprezintă înfiinţarea unui centru de adaptare a maşinilor pentru persoanele cu handicap având în vedere că nu există niciun asemenea service în regiune dar şi autorizarea unei şcoli de şoferi pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

În cadrul proiectului vor fi instruiţi un număr de 140 de persoane cu handicap. Se urmăreşte totodată angajarea a cel puţin trei persoane în primele şase luni, organizarea a două burse a locurilor de muncă, înfiinţarea unui centru de accesabilizare şi adaptare acreditat, utilarea unei maşini pentru nevoile persoanelor cu dizabilităţi dar şi sprijinirea a zece absolvenţi ai cursurilor în vederea obţinerii permisului de conducere.

Valoarea proiectului este de 1,8 milioane lei, din care contribuţia DGASPC este de 2%.

Un Comentariu la "Service pentru adaptarea maşinilor pentru persoanele cu handicap"

 1. gabizicebine   3 octombrie 2013 at 10:09 pm

  EU SUNT GABI AM 43 DE ANI LOCUIESC SINGUR DIN 1988 MERG SI VB FOARTE GREU
  AM CASA MEA SI O PENSIE DE 584 LEI EU SINCER NU CRED CA HANDICAPUL AR
  FI O PIEDICA INPOTRIVA DE A NEUNI DESTINELE SI DE A AVEA COPII NU ACCEPT
  DECAT FETE CU HANDICAP FIZIC PENTRU O FATA SANATOASA FIZIC MI SAR
  PAREA CEVA FOARTE CIUDAT SI INPOTRIVA FIRI ID-UL MEU ESTE EUGABIEU2013
  SAU MA ROG DACA CINEVA STIE SAI ZICA S DE MINE
  AICI ESTE POVESTEA VIETI MELE http://gabizicebine.wordpress.com/2009/09/08/o-vi

  Răspunde

Scrie un comentariu