Sătmărenii învăţaţi cum să se ferească de hoţi

Actiune3

Acţiunile organizate în cadrul campaniei “Nu-ţi lăsa casa din ochi !” continuă la Satu Mare. O astfel de acţiune a avut loc joi, 25 iulie, în parcul central şi în Grădina Romei.

Poliţiştii din cadrul formaţiunilor de prevenire şi de proximitate au discutat cu cetăţenii despre furturile din locuinţe, măsurile de protecţie ce trebuie luate în general, dar şi măsurile suplimentare ce se impun a fi luate în cazul absenţei de acasă pentru mai multe zile. Anumite comportamente pe care cetăţenii le adoptă cu precădere în sezonul estival cum sunt lăsarea geamurilor deschise nesupravegheate, chiar şi pe perioada nopţii, sau plecarea în concedii fără a lăsa casa în grija unei persoane de încredere, favorizează creşterea numărului de furturi din locuinţe în această perioadă.

Poliţiştii au distribuit cu această ocazie peste 200 de broşuri informative realizate în cadrul campaniei, broşuri care conţin recomandări specifice tipului de locuinţă, la bloc sau la casă, precum şi informaţii privind posibilitatea înscrierii la un concurs prin care partenerii din această campanie, Groupama SA, oferă ca premii asigurări de locuinţe cu extraacoperiri.

Acţiuni similare, în zone de agrement şi parcuri, vor fi organizate şi săptămâna viitoare în Carei şi Tăşnad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.