Dramaturgul Matei Vişniec vine la Satu Mare

teatrul
Unul dintre cei mai influenţi şi mai importanţi dramaturgi contemporani, Matei Vişniec, va efectua în zilele de 21, respectiv 22 iunie, o vizită la Satu Mare. Cu această ocazie Teatrul de Nord se pregăteşte cu un program special care să marcheze prezenţa marelui dramaturg în urbea noastră.
Astfel, vineri, 21 iunie, cu începere de la ora 19.00, pe scena Sălii mari a Teatrului de Nord se va juca piesa „Paparazii”, în regia lui Ovidiu Caiţa. În seara zilei de sâmbătă, 22 iunie, de la ora 19.00, oaspetele urbei va participa, în Sala mare a teatrului la spectacolul „Cuvântul progres spus de mama sună teribil de fals”.
Poetul şi dramaturgul Matei Vişniec a studiat istoria şi filozofia la Universitatea din Bucureşti, fiind membrul fondator al „Cenaclului de Luni”, coordonat de profesorul Nicolae Manolescu. În prezent Vişniec trăieşte la Paris, în Franţa, obţinând cetăţenia franceză în 1993. Dintre piesele semnate de dramaturgul român amintim: „Caii la fereastră”, „Regele, şobolanul şi nebunul regelui”, „Şi cu violoncelul ce facem?”, etc. Piesele acestuia se joacă pe scenele marilor teatre de pe mapamond.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.