138 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal

pnlpnl1pnl2 pnl3 pnl4 pnl5 pnl6
Liberalii sătmăreni au marcat azi, 24 mai, 138 de ani de la înfiinţarea PNL. În frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, aceştia au depus o jerbă de flori pe placa de pe peretele exterior al Bibliotecii Judeţene, clădire în care a funcţionat primul sediul al PNL Satu Mare.

Despre istoria liberalismului sătmărean a vorbit directorul Muzeului Judeţean, Liviu Marta. După depunerea jerbei de flori, grupul de liberali s-a deplasat la bustul lui Ion I.C. Brătianu pentru a aduce un omagiu marelui om politic.

„În fiecare an, de 24 mai ne amintim de înaintaşii noştri liberali, ne amintim de Brătieni, de cei care au contribuit hotărâtor la făurirea României mari. Totodată, ne amintim de înaintaşii de la Satu Mare cum ar fi Octavian Ardelean, prefectul din 1933-1937 din timpul marii guvernări liberale, cel care prin darea lui de seamă a lăsat consemnate toate realizările din acea perioadă a PNL, aici în Satu Mare”, a declarat Adrian Ştef.

Manifestările au continuat la Muzeul Judeţean cu lansarea primului volum a „Caietelor liberale sătmărene Nr. 1 – Emil Tişcă”, semnat de Claudiu Porumbăcean şi Viorel Câmpean.
A urmat apoi vernisajul expoziţiei foto-documentare Emil Tişcă. Expoziţia cuprinde un număr de 85 de fotografii dar şi un Caiet testamentar al lui Emil Tişcă, păstrat în colecţiile Muzeului Judeţean Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.