89.000 de pachete de ţigări de contrabandă confiscate în luna aprilie

La ultima şedinţă de lucru a Grupului de lucru privind combaterea contrabandei cu ţigări pe raza judeţului Satu Mare, prefectul Eugeniu Avram a cerut intensificarea şi eficientizarea acţiunilor de control a actelor de contrabandă şi destructurarea reţelelor prin intermediul cărora se comercializează ţigări în afara cadrului legal.

Potrivit datelor centralizate, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Satu Mare, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare, Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV), Birourile vamale şi Serviciul Poliţiei de Frontieră (SPF) Satu Mare au întreprins, în luna aprilie 2013, un număr total de 216 acţiuni, în urma cărora au fost constatate 45 de contravenţii în valoare de 92.500 de lei, au fost reţinute 88.988 de pachete de ţigări şi 1,7 kg de tutun vrac, valoarea totală a prejudiciului creat fiind estimat la 423.930 lei.

La Vama Halmeu au fost constatate cele mai multe contravenţii, 19, în valoare de 73.500 de lei, au fost reţinute bunuri în valoare de 409.476 lei, fiind confiscate 87.674 de pachete de ţigări. Totodată, au fost reţinute trei autoturisme şi alte două maşini au fost confiscate. Valoarea prejudiciului creat statului a fost de 396.143 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.