Primarul Dorel Coica a identificat mai multe locaţii posibile pentru Biblioteca Judeţeană

dorel-coica
În opinia primarului municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica soluţia construirii unei clădiri pentru Biblioteca Judeţeană pe terenul situat între Casa de Modă şi Catedrala romano-catolică nu este una fericită. Primarul spune că prin ridicarea unei construcţii pe acel teren se încalcă şi unele prevederi legale dar va fi stricat şi aspectul zonei.

„Zilele trecute am avut o întâlnire şi cu arhitecţii care, la rândul lor au declarat că nu sunt de acord cu realizarea unei construcţii pe acel teren”, a precizat Coica. Edilul-şef a venit cu unele propuneri în ceea ce priveşte găsirea unei noi locaţii pentru funcţionarea în condiţii optime a Bibliotecii Judeţene. Potrivit celor declarate de Dorel Coica, una dintre locaţiile posibile ar putea fi chiar clădirea Hotelului „Dacia”. Dorel Coica susţine că cea mai bună soluţie ar fi cumpărarea hotelului de la familia Ţânţaş şi amenajarea acestuia pentru a servi cerinţelor unui centru multicultural. „Dacă nu se poate amenaja clădirea Hotelului „Dacia” pentru a servi ca bibliotecă atunci propun să vedem situaţia fostului Cinema „Victoria”. De asemenea, avem şi clădirea fostului Cinema „Popular” sau a restaurantului „Mioriţa” dar şi acel imobil de pe strada Horea nr. 6, care este o clădire de patrimoniu şi unde în prezent locuiesc mai multe familii de romi. Prin amenajarea clădirii de pe Horea am avea un centru cultural care ar reuni Filarmonica, Teatrul şi Biblioteca”, a declarat Coica.

Primarul a mai spus că în 2014 se are în vedere demararea unui proiect pentru construirea unor locuinţe sociale după modelul adoptat de primarul Mazăre de la Constanţa. „Este vorba despre locuinţe construite pe structuri metalice. O astfel de locuinţă costă aproximativ 5.000 de euro şi poate adăposti cinci persoane. În asemenea locuinţe vor putea fi mutaţi persoanele de pe Horea 6 iar spaţiul va putea fi reabilitat”, susţine primarul.

 

2 Comentarii la "Primarul Dorel Coica a identificat mai multe locaţii posibile pentru Biblioteca Judeţeană"

  1. Marius   26 martie 2013 at 4:34 pm

    In urma cu cativa ani era vorba ca se face Centru Multicultural in spatele Muzeului Judetean, dar la presiunea lui Bud., nu s-a mai facut nimic, si astfel sotia lui Bud si-a afcut un restaurant de lux.

    Răspunde
  2. cititor   27 martie 2013 at 2:27 pm

    Deci….hotelul Dacia a fost pierdut voit de primARIA SATU MARE IAR ACUM PRIMARIA IL VA RECUMPARA! tare jocul!!!!!!!doar ca e pe banii nostri ai tuturor care vor intra doar in citeva buzunare, Oare nu vede, nu aude DNA ???Procuratura???

    Răspunde

Scrie un comentariu