Copil de 5 ani, accidentat la Vama

Un copil de numai 5 ani, a fost victima unui accident rutier petrecut joi, 14 martie, pe DN 19, în localitatea Vama. Băieţelul lăsat nesupravegheat a traversat strada prin loc nepermis şi a fost accidentat de o maşină condusă regulamentar de Ştefan C., de 40 de ani.

În urma impactului minorul a suferit leziuni uşoare. Poliţiştii rutieri din Negreşti-Oaş, care au intervenit la faţa locului au procedat şi la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultând că acesta nu consumase băuturi alcoolice.

Pe această cale poliţiştii recomandă părinţilor să-şi supravegheze cu maximă atenţie copiii, mai ales la vârste atât de fragede, când nu au capacitatea de a discerne asupra consecinţelor acţiunilor lor pripite şi riscă să devină victime ale unor accidente tragice. Mai mult, în contextul actualelor condiţii meteorologice oamenii legii atrag atenţia şoferilor să adapteze permanent viteza la condiţiile de trafic şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă! În această perioadă pietonii tind să neglijeze respectarea normelor rutiere, circulând grăbit şi traversând fără o prealabilă asigurare, astfel încât atenţionările sunt valabile şi în cazul acestei categorii de participanţi la trafic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.