USL îi retrage sprijinul politic lui George Vulturescu

vulturescu
„Vom retrage sprijinul politic directorului Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional al judeţului Satu Mare, George Vulturescu, pentru unele gafe făcute în ultima perioadă”. Afirmaţia îi aparţine senatorului Valer Marian şi a fost făcută astăzi, 7 martie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul USL Satu Mare.

Potrivit parlamentarului sătmărean „este vorba despre gafe legate de Bem Jozsef şi de organizarea centenarului dedicat marelui sculptor, Vida Gheza. Vă reamintesc că, în urmă cu trei săptămâni, din cauza atribuirii numelui de Bem Jozsef unei şcoli din Cărăşeu am retras sprijinul politic fostului inspector şcolar general adjunct, Viorel Solschi care apoi a şi demisionat din funcţie”.

În altă ordine de idei, senatorul sătmărean a făcut referire şi la actualul director al Muzeului Judeţean Satu Mare, Liviu Marta căruia, cu ocazia prezentării volumului „Avram Iancu” ce a avut loc la Filarmonica „Dinu Lipatti” i-a solicitat demiterea. Valer Marian a declarat la vremea respectivă că „m-a deranjat că după acea conferinţă de presă, un român, întâmplător directorul Muzeului Judeţean Satu Mare, a afirmat la adresa mea că aş fi ultranaţionalist şi extremist. Haideţi la microfon şi spuneţi-mi de ce sunt ultranaţionalist şi extremist, cetăţene Marta? Dacă sunteţi în sală. Dacă nu, profităm de prezenţa conducerii Consiliului Judeţean Satu Mare, reprezentată prin vicepreşedintele Mircea Govor, în subordinea căruia se află Muzeul Judeţean. Solicit să puneţi în fruntea acestui muzeu un om care să se ridice, măcar la jumătate din talia intelectuală a foştilor directori Doru Radosav şi Viorel Ciubotă”.

Revenind asupra acestui subiect, senatorul sătmărean a declarat în conferinţa de presă de azi că “am primit asigurări de la CJ că se va produce schimbarea din funcţie a lui Liviu Marta, în prezent căutându-se un înlocuitor competent al acestuia”.

3 Comentarii la "USL îi retrage sprijinul politic lui George Vulturescu"

 1. satmareanu,   8 martie 2013 at 7:38 am

  bravo D-le senator .Tineti-o tot asa. Putini sunt ca dvs. ,care sa aiba coloana si curaj.Spuneti lucrurilor pe nume,doar asa se va trezi spiritul civic al romanului,si ne vom trezi din amorteala asta care ne-a cuprins de atata vreme.
  Cand vad ce faceti-imi creste inima si mi se dezmortesc sperantele -ca poate,poate … de mai bine…..
  Oamenii din judet va admira si va iubesc.

  Răspunde
 2. Cristi   8 martie 2013 at 8:47 am

  E bine ca si-a dat seama si domnul senator ce jeg de om tine in brate. Acu sunt curios si daca reuseste sa-l schimbe din post.

  Răspunde
 3. radu   8 martie 2013 at 2:41 pm

  au il acuz pe domnul senator ca nu e suficient de nationalist si ca nu protejeaza comunitatea romaneasca precum nici monumentele romanesti.
  nici un cuvant nu a spus despre distrugerea ansamblului monumental de la Carei,despre opresiunile la care sunt supusi romanii in Carei si despre discriminarea romanilor la angajarea in primaria carei cand se impune cunoasterea limbii maghiare.Nu sunteti natioanalist domnule senator ci ii mangaiati pe unguri pe la spate ..mai ales pe KOVACSdin CAREI

  Răspunde

Scrie un comentariu