Jandarmii sătmăreni i-au informat pe elevi despre apelul „112”

112

În cursul zilei de astăzi, 11 februarie, cu ocazia „Zilei Europene 112” elevii Colegiului „I.C. Brătianu” din Satu Mare au fost instruiţi asupra modului de funcţionare a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) şi asupra situaţiilor în care aceste apeluri trebuie utilizate.

Elevii au înţeles necesitatea acestui sistem şi au conştientizat faptul că este necesar să apelezi „112” atunci când este periclitată viaţa, sănătatea, integritatea cuiva sau proprietatea şi nicidecum nu putem apela acest număr în joacă sau în glumă.

Numărul pan-european de urgenţă „112” a fost creat în 1991, iar din luna aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă a devenit operaţional în toată România. Începând cu anul 2008, „112” este unicul număr de urgenţă, care poate fi folosit de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil pentru a ajunge, gratuit, la serviciile de urgenţă (ambulanţă, poliţie, jandarmerie, pompieri) în orice ţară a Uniunii Europene.

Asigurarea unei reacţii imediate şi oportune în situaţii deosebite constituie o direcţie de acţiune importantă a Jandarmeriei Române şi implicit a Jandarmeriei Satu Mare. Astfel, în anul 2012, la nivelul Jandarmeriei sătmărene, au fost înregistrate 141 solicitări prin sistemul „112” care au constat în principal în: intervenţii în cazuri de violenţă, furturi de material lemnos şi feros, sustrageri de diverse articole din magazine, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.