Valer Marian cere demisia conducerii Transurban pentru fraude de zeci de miliarde

Valer-Marian0902
În cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 10 februarie la sediul USL din Satu Mare, senatorul Valer Marian a revenit asupra câtorva aspecte cu privire la situaţia din cadrul conducerilor unor instituţii deconcentrate şi direcţii respectiv servicii subordonate Primăriei municipiului Satu Mare.

„Un prim pas a fost făcut prin demisia de săptămâna trecută a conducerii SC APASERV SA. În zilele următoare îşi vor da demisiile sau vor fi demişi directorii de la Transurban şi aici vom solicita anchetarea şi arestarea lor deoarece acolo s-au făcut fraude de zeci de miliarde de lei vechi. S-a făcut un pas important şi la APIA unde directorul Viorel Pintea a fost detaşat la Piatra Neamţ. Epoca sa de glorie s-a terminat. A avut mai multe succese obţinând câteva hectare de teren şi zeci de miliarde în conturi. În ceea ce priveşre director Direcţiei Judeţene Vamale, Ioan Sabău acesta îşi va pierde funcţia deoarece aceste direcţii se vor desfiinţa. De asemenea voi reveni cu o conferinţă de presă cu privire la activitatea inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie a Judeţului (IPJ) Satu Mare, a conducerii IJJ şi al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare. Totodată solicităm demisia directorului CEC filiala Satu Mare, Daniel Ardelean care este suspectat de implicarea în fraude foarte grave prin acordarea de credite preferenţiale pe bază de acte falsificate pentru care a primit atenţii materiale şi un Mercedes ultimul răcnet. Solicităm Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Satu Mare, Gărzii Financiare şi Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Satu Mare să efectueze controale la mai multe societăţi comerciale din judeţul Satu Mare care produc alimente şi alcool care sunt produse falsificate şi au un mare risc de îmbolnăvire asupra populaţiei. Este vorba despre SC SANTEC SRL, SC Adiacos SRL, SC Barta Ati SRL, SC Gama & Gama SRL.

Vreau să salut cercetările efectuate de Parchet, DGA şi DNA la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” care este o universitate doar prin titlu însă în realitate este o fabrică de diplome. Nu este corect ca unii studenţi să muncească zi şi noapte pentru a obţine o diplomă la o univesitate de stat iar alţii să-şi cumpere diploma pentru suma de 500 de euro. Sperăm ca aceste controale să continue la Academia Comercială şi la alte pseudouniversităţi care în ultimii 20 de ani au eliberat diplome care nu folosesc la nimic”, a declarat parlamentarul sătmărean.

2 Comentarii la "Valer Marian cere demisia conducerii Transurban pentru fraude de zeci de miliarde"

  1. Pingback: Directorul CEC Bank Satu Mare îl dă în judecată pe senatorul Valer Marian | Satmareanul - ziar online de Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.