Tun de 6 milioane de euro dat de sătmăreanul Mihai David prin SC Automotive SRL

automotive
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mihai Mihăiţă David, administrator special la SC Automotive SRL Satu Mare, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de înșelăciune, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2007-2008, inculpatul Mihai Mihăiță David, în calitate de asociat și administrator al SC Automotive SRL Satu Mare (societate comercială cu obiect de activitate comerțul cu autovehicule), a indus în eroare pe reprezentanții a două unități bancare din Satu Mare cu ocazia încheierii și derulării a patru contracte de credit. Inculpatul Mihai Mihăiță David a prezentat unităților bancare mai multe acte false pentru a ascunde situația financiară precară a societății sale, în numele căreia a contractat creditele.

În această modalitate, inculpatul a prejudiciat cele două bănci cu suma totală de 6.174.735 euro. Una dintre bănci s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 3.348.864,75 euro iar cealaltă a precizat că își va exercita acest drept în fața instanței de judecată.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparținând inculpatului Mihai Mihăiță David și SC Automotive SRL. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

Un Comentariu la "Tun de 6 milioane de euro dat de sătmăreanul Mihai David prin SC Automotive SRL"

  1. Culita-Tarata   4 februarie 2013 at 10:30 pm

    Pai daca l-a dat tunul asta la banci io zic ca nici nu e mare pacat. Sa fie primit.

    Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.