Hoţi reţinuţi de poliţişti

catuse

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminal au reţinut patru persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de furt calificat, dintr-o locuinţă şi o societate comercială din comuna Vama, prejudiciul cauzat fiind de 15.000 lei. Acţiunea, derulată sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti/Oaş, a beneficiat şi de sprijinul de specialitate al ofiţerilor DGIPI.

Patru bărbaţi din Racşa, cu vârste cuprinse între 21 şi 36 de ani, au fost încarceraţi luni, 14 ianuarie, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Satu Mare, în sarcina lor, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale reţinând comiterea a două infracţiuni de furt. Din probele administrate în cauză rezultă faptul că Vasile M., de 21 de ani, Mihai M., de 36 de ani, Gheorghe V., de 21 de ani şi Andrei R., de 27 de ani, toţi din Racşa, au pătruns pe timp de noapte, în cursul lunii decembrie 2012, prin dezactivarea sistemului de alarmă, într-un magazin din comuna Vama, şi au sustras 30 de cartuşe de ţigări, cartele telefonice şi sume de bani rezultate din încasări. În timpul tăierii cablurilor electrice pentru anihilarea sistemului de alarmă, suspecţii au produs şi un scurt circuit ce a afectat iluminatul stradal din zonă.

În cursul aceleiaşi nopţi, cei patru suspecţi şi-au continuat activitatea infracţională, pătrunzând şi într-o locuinţă din Vama, de unde au sustras o drujbă şi ulei pentru motor. Prejudiciul cauzat se ridică la suma de 15.000 lei, recuperat parţial.

Suspecţii vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, poliţiştii continuând cercetările în acest caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.