Câinele-robot al armatei americane (video)

caine-robot

Agenţia americană DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) a prezentat astăzi noile teste cu ultima sa creaţie: câinele militar robotic care se poate roti, poate alerga şi-şi poate urma stăpânul.

În ultimele două săptămâni, testările au avut loc în pădurile din statul american Virginia, în jurul localităţii Fort Pickett. Robotul numit Legged Squad Support System (LS3) are patru picioare şi a fost supranumit AlphaDog.

Printre ultimele teste au fost urmărirea stăpânului, revenirea în patru labe robotice după ce s-a răsturnat, amplasarea perfectă a labelor pe teren accidentat şi abilitatea de a se mişca în mediul urban.

Practic, intenţia DARPA este să demonstreze că un asemenea robot-câine poată să aibă viitor la războaie. Astfel, cu ajutorul unui asemenea robot se pot căra 180 de kilograme de bagaj, echipament sau mâncare în timp ce trupele merg în faţa lor. De asemenea, robotul ar putea fi folosit şi ca sursă alternativă de energie pentru reîncărcarea bateriilor de la radio sau de la dispozitivele mobile de pe teren.

Dezvoltarea robotului urmează a se prelungi şi în 2014, împreună cu cei de la Boston Dynamics. Până atunci, DARPA mai pregăteşte filmuleţe în care să demonstreze capacităţile pe front ale câinelui.

httpv://youtu.be/hNUeSUXOc-w

adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.