UDMR Satu Mare a făcut un bilanț al campaniei electorale

UDMR
Cu toate că „propovăduiesc” (sau cel puţin aşa susţin) cu tărie idea ca fiecare dintre parlamentarii votaţi la scrutinul de duminică, 9 decembrie, indiferent de coloratura politică, trebuie să pună umărul pentru a reprezenta sătmărenii cu cinste şi onoare în viitorul legislativ al ţării, aleşii UDMR Satu Mare au lansat şi câteva săgeţi otrăvite în direcţia unor formaţiuni politice. Toate aceste acuze subtile dar cu subînţeles, au fost lansate în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 12 decembrie, la sediul formaţiunii politice de pe strada Mihai Viteazul.

La întâlnirea cu presa au participat senatorul ales din partea UDMR, Pataki Csaba, cei doi deputaţi aleşi, Erdei D. Istvan şi Kereskenyi Gabor respectiv fostul candidat al formaţiunii politice, Maskulik Csaba.

„A fost cea mai costisitoare şi mai dură campanie electorală. A fost pur şi simplu risipă de bani din partea unor formaţiuni politice. Nu puteai să te plimbi pe stradă din cauza trepiedelor, afişelor şi bannerelor. În ciuda acestei campanii dure, s-a demonstrat încă o dată că sătmărenii decid cu mintea limpede”, a declarat deputatul ales al UDMR Satu Mare, Gabor Kereskenyi. În schimb, potrivit interlocutorului, formaţiunea politică pe care o reprezintă a făcut o campanie cinstită şi civilizată.

Acuze subtile, fără să nominalizeze vreun partid politic, au venit şi din partea preşedintelui interimar al UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, senatorul ales în Colegiul 2 din partea UDMR. „Noi suntem singura formaţiune politică care timp de mai bine de două decenii nu ne-am schimbat schimbat nici sigla şi nici culoarea politică. Noi avem curajul să ne uităm în ochii dumneavoastră şi puteţi fi siguri că pe noi ne veţi găsi în aceeaşi formaţiune politică ca şi acuma. Noi suntem singura formaţiune politică legitimă care reprezintă minoritatea maghiară. Dacă noi, UDMR, nu am fi în Parlamentul României s-ar putea aluneca pe o pârtie extrem de periculoasă a căror semne s-au văzut şi la Satu Mare. Invit pe această cale conducerea municipalităţii şi a judeţului să uite aspectele naţionaliste din cadrul campaniei electorale şi să se ocupe de problemele comunităţii. Referitor la acele trepiede, unde apăreau imagini în perechi, eu cred că, candidaţilor le-a fost frică să apară singuri şi de asta au simţit nevoia să fie alături de cineva”, a declarat Pataki.

Potrivit liderilor UDMR în cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, s-ar fi încercat o divizare a comunităţii maghiare din municipiul şi judeţul Satu Mare. „Comunitatea maghiară a spus un nu categoric încercărilor de divizare, sprijinite atât moral cât şi financiar de forţe oscure, străine comunităţii maghiare”, a declarat Kereskenyi, ferindu-se şi de această dată să îi numească pe cei pe care îi acuză.

Deputatul ales, Erdei D. Istvan a mulţumit alegătorilor pentru voturile primite însă nu a continuat în nota dictată de Pataki şi, în special de Kereskenyi.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Pataki a mulţumit alegătorilor care au pus duminică ştampila pe candidaţii UDMR, subliniind că formaţiunea pe care o reprezintă a fost votată nu numai de maghiari şi şvabi ci şi de ucraineni, slovaci şi chiar de către români. „Am demonstrat încă odată că UDMR nu este un partiduleţ de buzunar . Am depăşit pragul electoral de 5% şi e bine să fim acolo în Parlament deoarece noi reprezentăm forţa de echilibru”, a mai declarat Pataki.

5 Comentarii la "UDMR Satu Mare a făcut un bilanț al campaniei electorale"

 1. Paul   12 decembrie 2012 at 5:47 pm

  1.De departe, campania UDMR a fost una corectă. Apreciez faptul că anul acesta au folosit și limba română în materialul publicitar.
  2.Dacă această întâlnire cu presa a fost în limba maghiară, atunci dau vina pe traducere pentru faptul UDMR apare sub titulatura de partid politic. Dacă însă s-a desfășurat în limba română și domnii din UDMR consideră că fac parte dintr-un partid politic și nu dintr-o uniune culturală, atunci mă aștept ca mâine să văd tricolorul românesc la poarta sediului de pe Mihai Viteazu. Așa prevede legea, ca drapelul național să fie arborat permanent și obligatoriu la sediile de partide.
  3. Felicitări parlamentarilor UDMR aleși, le doresc un mandat plin de realizări în interesul tuturor românilor. Un mandat frumos și demn, cu implicare și nu cu stat pe margini atunci când non-combat-ul riscă să fie interpretat drept obediență față de o putere străină.

  Răspunde
 2. vasile   12 decembrie 2012 at 8:24 pm

  felicitări echipei. a fost o campanie de bun simţ orientat spre omul de rând, fără promisiuni imposibile. baftă în Parlament.

  Răspunde
 3. Gelu   13 decembrie 2012 at 7:39 am

  Alexandra Babici e satmareanca saptaminii sau satmareanca anului ?

  Răspunde
 4. sophia   13 decembrie 2012 at 9:02 am

  Domnilor,imi pare rau sa va spun,dar nu sunteti forta de echilibru si n-ati fost niciodata.Parerea extraordinar de buna pe care o aveti despre dvs,nefondata,va face sa credeti asta.Ati fost non stop marul discordiei,in primul rand prin liderii dvs care au cerut drepturi absurde pentru o minoritate existenta pe teritoriul Romaniei,si in al doilea rand prin neputinta politica a presedintilor nostri,indiferent de culoarea lor de partid. Deci nu va iluzionati…

  Răspunde
  • rddd   13 decembrie 2012 at 1:13 pm

   corect

   Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.