Au început lucrările la tronsonul de drum Apa-Medieşu Aurit-Odoreu


Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, candidatul USL la Camera Deputaţilor în Colegiul 2 a efectuat astăzi, 4 decembrie, o vizită de lucru la lucrările de reabilitare şi modernizare a tronsonului de drum care leagă comunele Apa şi Medieşu Aurit de Odoreu.

Împreună cu ministru, la inspecţia de pe teren au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, senatorul Valer Marian, candidatul USL pentru un nou mandat de parlamentar în Colegiul 1 Senat dar şi primarul respectiv viceprimarul din comuna Medieşu Aurit, Silviu Zetea şi Radu Iancu.

Potrivit celor declarate de Silaghi, lucrările au început în cursul zilei de luni, 3 decembrie, şi se vor finaliza până la sfârşitul acestei săptămâni. „Este vorba despre un traseu de 26 km de drum pe care a fost nevoie să intervenim. Lucrările efectuate în această săptămână sunt lucrări de bază, după care în primăvara anului viitor vom continua cu lucrări de acoperire”.
Tehnologia folosită la acel tronson de drum este una modernă, reciclare la rece, adică se refolosesc toate materialele utilizate cu zeci de ani în urmă la construcţia drumului. „Este o tehnologie ecologică care duce la transformarea unui drum de calitate inferioară într-una de calitate superioară. Mai mult decât atât, această tehnologie permite să se lucreze şi la temperaturi mai scăzute ceea ce tehnologiile clasice nu ar fi permis”.

Potrivit constructorului, de săptămâna viitoare se va putea circula în condiţii excelente pe acel tronson de drum iar garanţia lucrărilor este de 2 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.