Jandarmul care l-a încătuşat pe Gabor Kereskenyi a fost declarat nevinovat


După mai bine de doi ani de luptă cu justiţia din România, jandarmul care i-a pus cătuşe fostului viceprimar al municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi a avut câştig de cauză în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti. Ioan Săbăduş a fost astăzi, 14 noiembrie, achitat de la toate capetele de acuzare de către judecătorii din capitală.

Calvarul acestuia a început după ce în aprilie 2010, în pauza mare a meciului de baschet dintre CSM Satu Mare şi ICIM Arad, acesta i-a pus cătuşe fostului viceprimar Kereskenyi. Incidentul a pornit după ce căpitanul (acum în rezervă) Ioan Săbăduş a refuzat să semneze raportul de joc, întocmit de comisarul Federaţiei Române de Baschet. Kereskenyi i-a cerut să semneze raportul în ami multe rânduri însă Ioan Săbăduş nu a semnat motivându-şi gestul prin faptul că acest lucru nu i s-a cerut înaintea meciului. Văzând că la toate insistenţele sale, jandarmul refuză să semneze, Kereskenyi a avut o convorbire cu prim-adjunctul IJJ Satu Mare, Dorel Gheţea, după care i-a replicat lui Ioan Săbăduş, că asemenea mentalitate face de ruşine Jandarmeria Română.

Apoi, fostul viceprimar a pornit spre sala de joc, moment în care a fost încătuşat. Cu toate că acesta a fost eliberat doar la câteva minute după incident, Kereskenyi a declarat că va depune plângere împotriva căpitanului Săbăduş. Acest lucru s-a şi întâmplat iar de atunci Ioan Săbăduş îşi caută dreptatea în justiţie.

Pe data de 5 iunie 2012, magistraţii Tribunalului Militar din Cluj-Napoca l-au găsit vinovat pe Ioan Săbăduş, condamnându-l la o lună de închisoare cu suspendare „pentru participaţie improprie la comiterea infracţiunii de purtare abuzivă”. De asemenea, instanţa l-a mai condamnat pentru „continuarea infracţiunii de insubordonare” la o pedeapsă de două luni închisoare. Totodată, instanţa a dispus suspendarea condiţionată a pedepsei pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 2 luni.

Nemulţumit de soluţia dată de magistraţii clujeni, Săbăduş a făcut recurs la Curtea de Apel Bucureşti unde, potrivit soluţiei pronunţate astăzi, Ioan Săbăduş a fost achitat la toate capetele de acuzare.

Potrivit celor declarate de către acesta „toate problemele mele au început din momentul în care i-am pus cătuşe lui Kereskenyi. Acesta, împreună cu Avram (Gheorghe Avram, inspectorul şef al IJJ Satu Mare) şi Gheţea (Dorel Gheţea, prim-adjunctul IJJ Satu Mare), au complotat împotriva mea şi mi-au băgat pe gât un număr de 12 infracţiuni … găinării. Eu aşa le numesc. Ei, din cele 12 infracţiuni, magistraţii din Cluj l-au redus cu cinci, ajungându-se astfel la şapte. Am făcut recurs la Curtea de Apel Bureşti unde acestea au fost reduse la trei după care, până la finalul procesului am fost achitat. Este vorba de nişte prostii. Spre exemplu, un jandarm când se întoarce din concediul de odihnă trebuie să raporteze la şeful unităţii. Însă şi acesta era în concediu. Unde să fi mers? La el acasă? Sau, am fost obligat ca după orele de serviciu să mă duc la tragere. Nu m-am dus, astfel că mi-au mai găsit o infracţiune, şi anume neexecutarea ordinelor. Adică tot felul de prostii ca să atârne greu la dosar”.

Căpitanul Săbăduş a fost trecut în rezervă pe motive de indisciplină, începând cu data de 15 iulie 2012.

16 Comentarii la "Jandarmul care l-a încătuşat pe Gabor Kereskenyi a fost declarat nevinovat"

 1. dorel   14 noiembrie 2012 at 7:54 pm

  Kereskenyi nici nu sti, cat de mic incepi sa fi

  Răspunde
 2. Roro   14 noiembrie 2012 at 9:50 pm

  Daca il chema Arpad pe jandarm, ar mai fi facut plangere unsurosul asta de Kereskenyi???

  Răspunde
 3. Roro   14 noiembrie 2012 at 9:52 pm

  Aaa, ăsta e cel care a uitat să arboreze Drapelul Național alaturi de cel al Ungariei la nu stiu ce meci?

  Răspunde
 4. Pop Aurel   14 noiembrie 2012 at 10:14 pm

  Saba de Avram si Ghetia cand te ocupi?

  Răspunde
 5. sophia   14 noiembrie 2012 at 11:18 pm

  Acum i-as da in judecata pe cei vinovati de tot calvarul prin care ati trecut,domnule Sabadus,si as cere despagubiri morale!Trebuie sa plateasca,pana la urma,faptul ca v-au schimbat viata!

  Răspunde
 6. Stejar   15 noiembrie 2012 at 10:58 am

  da @sophia si presa are o placere de a juisa, dupa ce te terfeleste si duce o campanie de denigrare, ma uimeste verticalitatea presei prin faptul ca a scris acest articol acum ca e nevinovat asa miroase a obiectivitate si profesionalism si nu doar articolele de senzatie dar care au un curent negativ asupra imagini, cateodata mai realizeaza si ei situatia incorecta prin care traclaseaza cu sau inconstienta.

  Răspunde
 7. ghuita   15 noiembrie 2012 at 11:48 am

  se duce pe copca umdrul ca minciuna are picioare scurte…..cam disperati baietii daca au ajuns sa isi faca campanie in gazetalui marian…daca tot lucra acolo finu lu primarusef de udmr de carei …care mai e si curator la biserica lu tokos…mare e gradina domnului…ce nu face omu pentru niste milioane….

  Răspunde
 8. AntiProst   15 noiembrie 2012 at 12:04 pm

  pai da acuma sa ii dea in judecata si sa ceara sa fie pus inapoi in functie, el nu de placere a facut ce a facut, hai sa fim seriosi, se fac abuzuri la greu si cine le plateste tot cetatenii, ca nu i se trage din salarul sefilor ca au facut abuz, da-i in judecata pe toti 3.

  Răspunde
 9. cititor   15 noiembrie 2012 at 3:26 pm

  da da , dar presa a vuit atunci si sau grabit ai pune cruce.

  Răspunde
 10. pop aurel   15 noiembrie 2012 at 3:42 pm

  daca instanta respectiva a decis ca este nevinovat in cauza cu Kereskeni treaba lor dupa cum Inalta curte de casatie si justitie a decis ca actul administrativ de trecere in rezerva a lui Sabadus este la fel de legal stabilit prin decizie irevocabila

  Răspunde
 11. miha   15 noiembrie 2012 at 5:28 pm

  din ciclul: "mizerii de campanie"

  Răspunde
 12. roman   16 noiembrie 2012 at 9:43 am

  ungurii s-au crezut stapani absoluti peste tot ce misca in Satu Mare. Ca acest Keres…..nu s-a afirmat cu nimic de cand conduce institutii in SM ( viceprimar ) dar s-a crezut mai presus decat restul oamenilor. Si sa nu uitam ca Sabadus este nume romanesc, de aceea nu l-au lasat in pace.

  Răspunde
 13. Codrut   16 noiembrie 2012 at 3:41 pm

  Esti un fel de VIP in satu mare"jandarmul care l-a incatusat pe kereskenyi".In locul tau m-as inscrie intr-un partid si as candida pentru un mandat de senator sau deputat;sa stii ca te-ar vota foarte multi datorita curajului si verticalitaii tale.oricum ma bucur ca ai fost declarat nevinovat!

  Răspunde
 14. albinuta veninoasa   17 noiembrie 2012 at 12:24 am

  Sa nu va plictisiti intrati sa cititi cat de corecti sunt unele persoanele din … http://jandarmi.net/blog/2010/11/serparia-din-ijj

  Răspunde
 15. Pingback: Jandarmul care l-a incatusat pe fostul viceprimar Kereskenyi, a fost declarat NEVINOVAT de catre Curtea Militara de Apel Bucuresti.| Despre Jandarmeria Romana

 16. VALENTIN   30 noiembrie 2012 at 8:07 am

  BRAVO TIE DOMNULE SABADUS DAI DOVADA DE CARACTER DE ROMAN NEAOS ADEVARAT.FELICITARI.VIVAT ROMANIA

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.