In memoriam Ion Sasu


Viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, a participat astăzi, 27 octombrie, la dezvelirea unei plăci în memoria artistului plastic Ion Sasu, amplasată la intrarea în atelierele de lucru ale Centrului Socio-Cultural “Studiourile de creaţie – arte vizuale” unde acesta şi-a desfăşurat activitatea începând cu anul 2006.

Evenimentul a fost organizat la iniţiativa artistului Valer Sasu, fiul regretatului pictor. Printre invitaţi s-a aflat şi fostul primar al municipiului, Iuliu Ilyes, la iniţiativa căruia în anul 2006 a fost aprobat de Consiliu Local destinaţia imobilului din municipiul Satu Mare de pe strada Ştrandului nr. 8, în care îşi are sediul Centrul Socio-Cultural.

Înfiinţarea “Studiourilor de creaţie – arte vizuale” a avut drept scop amenajarea unor ateliere de lucru pentru artiştii plastici sătmăreni, artişti în devenire sau artişti deja consacraţi. În acest moment atelierele sunt ocupate de artiştii plastici: Edward Herczeg, Aurelian Busuioc, Valer Sasu, Lola Scripor, Liviu Scripor – membri “Art Studio” din cadrul Uniunii Artiştilor Plastici.

Expoziţiile create în Centrul Socio-Cultural sunt din ce în ce mai dese şi mai apreciate la nivel naţional şi internaţional.

Cei prezenţi au vizitat atelierele de lucru. Marcela Papici a transmis mesajul primarului Dorel Coica, un omagiu în memoria regretatului pictor şi un mesaj de susţinere a activităţii artiştilor plastici sătmăreni.

2 Comentarii la "In memoriam Ion Sasu"

 1. Adrian Golban   28 octombrie 2012 at 8:03 pm

  Felicitari pentru initiativa lui Valer. Regret ca nu am putut fi de fata alaturi de colegii de atelier!
  Adrian Golban

  Răspunde
 2. C. GRIGORAS   30 octombrie 2012 at 11:18 pm

  ….PASTREZ O IMAGINE A UNUI OM MINUNAT SI UN FOARTE BUN PIETEN…
  C . GRIGORAS

  Răspunde

Scrie un comentariu