Primăria Satu Mare monitorizează finanţările către ONG-uri

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica împreună cu viceprimar Marcela Papici şi director Doina Văsuţ în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială au vizitat o parte din ONG – urile a căror finanţare este suportată parţial din bugetul local al Municipiului Satu Mare.

Au fost vizitate: Asociaţia Langdon Down Transilvania situată pe str. Crişan nr. 21 care oferă servicii pentru copii cu sindromul down, Asociaţia Sf. Benedict, str. Ana Ipătescu nr. 24 care ofera servicii pentru copii autişti, Crucea Roşie, str. Vlad Ţepeş nr.3 cu servicii de asistenţă umanitară, Asociaţia Stea – str. Octavian Goga nr.14 cu servicii sociale de integrare a copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate.

Scopul vizitei a fost de a trece în revistă serviciile oferite respectiv finanţările necesare pentru îmbunătăţirea acestora precum şi de stabilirea unor reglementări în ceea ce priveşte modul de funcţionare al acestora.

Monitorizarea serviciilor sociale oferite şi finanţările acestora sunt necesare pentru a exista un echilibru între finanţare şi necesităţi.
S-a propus demararea procedurilor de acreditare a serviciilor de asistenţă socială, aceasta fiind necesară pentru obţinerea de fonduri, este reglementată prin modificările Legii nr.292 din 2012 privind asistenţa socială.

Un Comentariu la "Primăria Satu Mare monitorizează finanţările către ONG-uri"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.