Ritmul din Coreea de Sud care a înnebunit întreg mapamondul

httpv://youtu.be/rX372ZwXOEM

httpv://youtu.be/9bZkp7q19f0

Dacă până acum am dansat pe ritmuri braziliene, precum „Ai se eu te pego”, a lui Michel Telo, sau „Tchu Tchu Tcha Tcha”, cântată de Joao şi Marcelo, iată că acum a venit rândul coreenilor să cucearească o lume întreagă cu noi mişcări de dans.

Melodia care încinge acum atmosfera peste tot în lume se numeşte „Gangnam Style”, a lui PSY. Videoclipul „Gangnam Style” a adunat deja aproape 300 de milioane de vizualizări pe Youtube, dar şi mai impresionant este faptul că mişcările executate de PSY au fost preluate de tineri de pe întreg globul.

Formaţiile universităţilor americane s-au întrecut în interpretarea dansului, tinerii încep să se mişte instinctiv în ritmul lui PSY oriunde aud melodia arhicunoscută deja, iar celebrităţi din industria muzicii, cum ar fi Britney Spears, învaţă acum mişcările specifice.

Park Jae-Sang, numele adevărat al lui PSY, este asaltat cu oferte pentru concerte. Şi acest lucru nu miră deloc, mărturie fiind imaginile de pe Youtube de la concertele acestuia, unde tineri entuziasmaţi reuşesc să realizeze o coregrafie impresionantă.

Datorită succesului piesei, coreanul a semnat un contract cu agenţia ce-l impresariază pe Justin Bieber.PSY a fost nominalizat pentru videoclipul piesei la premiile MTV European Music Awards 2012. La fel cum s-a întâmplat şi în cazul celebrelor melodii braziliene, pe Youtube nu au întârziat să apară nici parodiile acestei piese coreene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.