„Caravana Carierei” a poposit la Satu Mare


În cursul zilei de astăzi, 5 septembrie, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Adrian Ştef a participat la întâlnirea regională din cadrul proiectului “Caravana carierei” alături de reprezentanţi ai angajatorilor locali, ai autorităţilor cu atribuţii în piaţa muncii, profesori, elevi, reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale cu activitate în zona de tineret şi mass-media locală la invitaţia reprezentanţilor Blocului Naţional Sindical Bucureşti.

În cadrul acestei întâlniri s-a dorit identificarea şi dezbaterea pe larg a nevoilor existente la nivel local din perspectiva sistemului de învăţământ (furnizor de resurse umane), nevoile şi aşteptările angajatorilor ce preiau forţa de muncă tânără, problemele cu care se confruntă tinerii aflaţi la început de carieră.

Se doreşte crearea unei reţele de Centre Regionale pentru Dezvoltarea Carierei, câte unul pentru fiecare regiune a proiectului, unde tinerii vor fi consiliaţi. Reţeaua se va forma prin implicarea următorilor actori locali: AJOFM, autorităţi publice locale, universităţi, ONG-uri, patronate, instituţii de învăţământ preuniversitar, societăţi comerciale, mass-media.

Adrian Ştef a declarat în alocuţiunea sa faptul că este foate important ca în judeţ, pentru crearea de noi locuri de muncă, să se investească în infrastructură şi în turism.

Un proiect foarte important care vizează crearea de locuri de muncă este drumul expres care se construieşte de anul viitor şi va lega judeţele Satu Mare şi Baia Mare. Însă proiectul drumului expres este important şi pentru că va lega judeţul Satu Mare de Nyiregyhaza (Ungaria) şi deschide drumurile mai departe către toată Europa.

Proiecte în care CJ Satu Mare este implicat direct şi vizează crearea de noi locuri de muncă sunt Parc Balnear Beltiug şi Luna Şes.

2 Comentarii la "„Caravana Carierei” a poposit la Satu Mare"

  1. zuzu   5 septembrie 2012 at 7:30 pm

    oare peste cati ani se vor finaliza lucrarile la ambele lucrari???

    Răspunde
  2. JUPITER   5 septembrie 2012 at 9:16 pm

    :)))))

    Răspunde

Scrie un comentariu