Navigabilitatea pe Someș, în atenția arhitecților

În perioada 1 februarie – 31 decembrie 2012, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare derulează împreună cu Asociația ”KIUT” din Ungaria și Ordinul Arhitecților din România (OAR), filiala Satu Mare un proiect având ca temă crearea condițiilor pentru realizarea alternativei ecologice de transport navigabil pe râul Someș. Proiectul propune amenajarea Someșului pe traseul Satu Mare – Cărășeu respectiv graniță – Vasarosnameny (Ungaria).

Pentru a găsi soluții viabile în acest sens, arhitecți dar și studenți în arhitectură la mai multe universități din Marea Britanie, Slovacia, Ungaria și din țară s-au întâlnit în intervalul 30 iulie – 2 august în cadrul unui workshop organizat în două locații diferite, la Satu Mare și Vasarosnameny (Ungaria). Workshop-ul a avut drept scop găsirea unor soluții viabile pentru punerea în practică a transportului navigabil pe Someș dar și pentru construirea unui debarcader în municipiul Satu Mare, într-una din cele două locații alese: mal drept al Someșului în zona ștrandului și în zona podului de cale ferată.

Ideile specialiștilor și studenților implicați în acest proiect vor fi prezentate în cadrul unei expoziții a cărei vernisaj va avea loc în data de 21 august, la ora 12.00, la Complexul de Educație Ecologică ”Casa Verde” Satu Mare.

6 Comentarii la "Navigabilitatea pe Someș, în atenția arhitecților"

 1. anca   17 august 2012 at 2:56 pm

  suna bine

  Răspunde
 2. Corina   17 august 2012 at 3:13 pm

  una e teoria si alta e practica

  Răspunde
 3. Ninu   17 august 2012 at 3:17 pm

  Yeppp, asa-i suna bine, dar practica te cam omoara

  Răspunde
 4. CRISTI   17 august 2012 at 3:43 pm

  NO,IO-S CURIOS CE A FI SI DIN TRABA ASTA

  Răspunde
 5. juice   18 august 2012 at 7:44 pm

  kka mka

  Răspunde
 6. Horatiu   18 august 2012 at 7:48 pm

  n-a fi nimic din treaba asta

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.