La Crucişor s-a inaugurat o platformă de depozitare a gunoiului de grajd


Joi, 9 august 2012, a avut loc receptia la terminarea lucrarilor pentru platforma de depozitare şi gospodărire a gunoiului de grajd şi a deşeurilor menajere, construită în cadrul Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi, în comuna Crucişor.

Valoarea platormei se ridică la suma de  782.236 lei. La recepţia investiţiei au participat coordonatorii Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi, primarul comunei Florinel Andreica, reprezentanţi ai constructorului, ai proiectantului, diriginţii de şantier, specialişti din cadrul Inspecţiilor Judeţene în Construcţii, precum şi reprezentanţi ai Administraţiei Bazinale de Apă şi ai Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului.

Platforma de depozitare şi gospodărire a gunoiului de grajd şi a deşeurilor menajere recepţionată face parte din seria de investitii care se deruleaza în 69 de localităţi din zone vulnerabile la poluarea cu nutrienţi, in cadrul Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi. În luna iunie au fost finalizate 8 platforme comunale, în luna iulie au fost recepţionate 4 platforme comunale, iar în această lună vor fi gata încă 5. Anul trecut au fost date în folosinţă 14 platforme comunale. Este prevăzut în proiect ca pana în august 2013 să fie recepţionate încă 40 de platforme de colectare.

Proiectul Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi. derulat de Ministerul Mediului şi Pădurilor împreună cu Banca Mondială şi Guvernul României, are ca scop reducerea poluării apei şi solului cu nitraţi prin investiţii pentru depozitarea gunoiului de grajd şi prin informarea publicului pentru păstrarea surselor de apă curate. Proiectul este finantat de Banca Internatională pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) si Facilitatea Globală de Mediu (GEF), care au acordat României un împrumut, respectiv un Ajutor financiar nerambursabil.

4 Comentarii la "La Crucişor s-a inaugurat o platformă de depozitare a gunoiului de grajd"

 1. Ioana Pop   13 august 2012 at 7:11 pm

  17 platforme comunale,si asta numai in lunile de vara!Programul Ministerului Mediului este pe calea cea buna in judetul nostru!Doamne ajuta!

  Răspunde
 2. Sandu Gligor   13 august 2012 at 8:13 pm

  Poluarea
  cu nutrienti nu a venit din alte lumi,agricultorii si gospodarii au partea lor de vina.Pana acum au o scuza:nu au fost informati.Tocmai de aceea ,aceasta campanie a Ministerului Mediului este binevenita.Platformele comunale sunt cea mai buna solutie,cel putin pe moment.In timp,vor aparea si cele individuale.

  Răspunde
 3. Marcel   13 august 2012 at 8:29 pm

  Nutrientii sunt niste dusmani nevazuti si tacuti!Cu atat mai greu pentru initiatorii campaniei,dar nu imposibil.Le urez succes tuturor acelora care vor face aceasta munca de lamurire,iar Ministerul Mediului merita tot respectul pentru promptitudine.

  Răspunde
 4. Laur   13 august 2012 at 9:03 pm

  Platformele de depozitare nu sunt doar primul pas,sunt si cel mai important.Iar campania de constientizare are mari sorti de izbanda.

  Răspunde

Scrie un comentariu