Peste 25.000 de sătmăreni au fost la ștrand, weekendul trecut


Așa cum era de așteptat, imediat după deschidere, ștrandul din Satu Mare s-a furișat, repede, repejor în inimile sătmărenilor. Unii trec pragul locului de agrement aducând cu ei amintirile ștrandului de odinioară … a ștrandului copilăriei și tinereții lor iar alții vin să caute o oază de liniște pentru măcar câteva ore pe zi.

Putem spune cu certitudine că, lucrările derulate cu mult gust și profesionalism au făcut ca locul lăsat în paragină cu mulți ani în urmă să renască iar acum sătmărenii au la dispoziție un spațiu de agrement la standarde europene, cu piscine pentru copii și adulți, alei străjuite de o parte și de alta de copaci, gazon, nisip pentru plajă, dușuri, vestiare moderne dar și o serie de spații comerciale.

Unii își aștern pe nisip păturile aduse de acasă, alții însă aleg să se odihnească pe șezlongurile ce pot fi închiriate la prețul de doar 5 lei/zi. Spațiul e generos, proiectantul încercând și … de ce să nu o recunoaștem (?) a reușit cu prisosință să satisfacă atât nevoile celor care vin pentru a se bronza sub năvala razelor arzătoare ale soarelui, cât și celor care, abia așteaptă să se întindă la umbra copacilor rămași în incinta spațiului de agrement încă din vremurile de dinainte de 1989.

Așa cum era de așteptat weekendul trecut, sătmărenii pur și simplu au invadat zona de agrement. Potrivit celor declarate de directorul firmei Beny Alex, Radu Hosu, cea care administrează spațiul de agrement ”în cursul zilei de sâmbătă (4 august) s-au vândut peste 7.000 de bilete, duminică (5 august), aproximativ 11.700 iar vineri, și asta nu o pot spune decât cu o oarecare aproximație având în vedere că în prima zi intrarea a fost liberă, au fost prezenți peste 6.500 de sătmăreni”.

Și cum până la această oră nimeni nu s-a gândit să conducă cititorul pe un itinerariu de-a lungul aleilor ștrandului, Sătmăreanul vă propune, un scurt periplu pentru a cunoaște mai bine acest loc de agrement atât de frecventat odinioară și renăscut sub zodia altor vremuri … poate mai bune.

După ce trece de intrarea principală situată în partea dinspre dig, în fața privitorului se deschide o alee pavată, ascunsă sub umbra copacilor. La dreapta se întind terasele care, așa cum am văzut zilele trecute, au devenit neîncăpătoare pentru mulțimea de sătmăreni care au ales să petreacă măcar câteva ore în noul spațiu de agrement. Imediat în partea stângă a intrării principale, la înălțimea a câtorva scări se află bazinul (singurul deocamdată) cu apă termală, cu o adâncime de 1,2 metri. Temperatura apei este de 36-38 grade Celsius, motiv pentru care specialiștii nu recomandă un popas în apă mai îndelungat de 15 minute. Hosu spune că în primăvara anului viitor (2013) va fi deschis un al doilea bazin cu apă termală care se va situa lângă hotelul aflat în prezent în construcție. ”Este vorba despre unul dintre vechile bazine a fostului ștrand. Acesta va avea o suprafață de 900 mp. În prezent avem doar un singur bazin cu apă termală și anume cel aflat în partea stângă a intrării principale. Cel cu tunelul, cum îi spun copiii. Restul bazinelor sunt cu apă încălzită”, a declarat Hosu.

Mai în față, în linie dreaptă, se află cele două bazine pentru copii, prima cu o adâncime de 30 de cm iar cel de-al doilea de 60 cm, iar temperatura apei, în ambele piscine, după încălzire, poate să ajungă la 30 – 33 grade Celsius. Pe partea dreaptă a celor două bazine pentru copii se află piscinele destinate adulților având adâncimile de 170 și 185 cm, respectiv o piscină cu adâncimea de 140 cm. Important de precizat este faptul că, la intrarea în piscine sunt amenajate mici lavoare prin care oamenii sunt rugați să treacă pentru a nu duce nisipul în apa bazinelor.

Să nu uităm nici de dușurile amplasate în apropierea piscinelor și de cele două vestiare având capacitatea de 900 de locuri. Gazonul este o adevărată ”Terra incognita” pentru vizitatori fapt pentru care administratorii ștrandului au împrejmuit locul cu o panglică, cerându-le sătmărenilor să nu calce pe spațiul verde. Totodată, șantierul unde se construiește viitorul hotel al ștrandului este delimitat de restul spațiului de agrement pentru a nu-i incomoda pe sătmărenii veniți să se relaxeze pe plaje și în bazine.

Vă reamintim că suprafața totală a piscinelor însumează 3.000 metri pătrați (mp) iar cea a spațiilor comerciale 1.000 mp la care se mai adaugă și 3.000 mp de terase.

9 Comentarii la "Peste 25.000 de sătmăreni au fost la ștrand, weekendul trecut"

 1. Laci   7 august 2012 at 11:13 am

  nici nu mai are rost sa-mi exprim parerea despre strandul asta prea minunat

  Răspunde
  • anonim   20 aprilie 2013 at 7:03 pm

   ai dreptate ..=D>

   Răspunde
 2. ceausuelena   14 august 2012 at 1:54 pm

  VAI, VAI LAUDE NEMERITATE ,TOTUL E FACUT LA MANTUIALA ,LA WC MERGI DUPA MIROS , NUMAI DUPA 5 ZILE DE LA DESCHIDERE MIROSEA WC LA POSTA , IAR STIMABILELE FEMEI CARE FACEAU CURATENIE STATEAU LA O SUIETA , SUPER , IN REST DALELE SE DESPRIND ,DUSURILE APA RECE SA TE TREZESTI, IN BAZINE GUNOI, SI CLOR DE ITI VINE RAU . SPALATOARELE DE PICIOARE NU AU ORIFICIU DE EVACUARE , BAZINUL PENSIONARILOR STA IN SOARE CA DOAR , DOAR VOR MURI MAI MULTI PENSIONARI DIN CAUZA CALDURII ETC ASTA ESTE PE SCURT STRANDUL NOSTRU SUPER -O SPOLEIALA , SCUMPA DE FURAT BANI DE LA OAMENI SI DE INGRASAT TANTAS , IN REST MANELE SI SFARAIALA DE MICI – NU UN LOC DE AGREMENT ,NU O OAZA DE LINISTE ….

  Răspunde
 3. ceausuelena   14 august 2012 at 2:03 pm

  inainte de toate trebuia sa se faca parcarea si curatenie peste tot, ca d-l primar stii sa il critici pe gyuszika , dar de 4 luni ce ai facut ? ai promis ca pui la punct FLORISALUL – in oras e mai mudrar ca si inainte , mai iesiti noaptea si vedeti ce fac cei de la florisal – apoi cu gunoiul umed si uscat a-ti dat-o in bara degeaba este container cu inscriptii tot la un loc se arunca vine o singura masina – sau le alege d-l primar cu manutele lui – ar fi bine sa faca si in Carpati langa cabinete -putina curatenie ca e dezastru – totul e dezastru in aceasta tara numai ,promisiuni ,,,,,,……..

  Răspunde
  • anonim   20 aprilie 2013 at 7:04 pm

   ai dreptate =D>

   Răspunde
 4. SandyBell   14 august 2012 at 2:09 pm

  strandul asta ii o gluma!!!!

  Răspunde
 5. ZuZi   14 august 2012 at 2:42 pm

  Acum sa nu exageram, nu poate face in patru luni, ce nu a reusit altcineva in 8 ani

  Răspunde
 6. george   21 august 2012 at 10:42 pm

  mai nu comentati este foarte fain super tare

  Răspunde
  • anonim   20 aprilie 2013 at 7:06 pm

   cum zici daca vrei te distrezi si asa nu trebuie lux 😛 ….ii destul de fain

   Răspunde

Scrie un comentariu