Scheletul unui războinic uriaş, descoperit la Carei

 


Scheletul unui bărbat ce măsoară peste 2 metri lungime a fost scos la lumina zilei, săptămâna trecută, de către arheologii sătmăreni. Descoperirea care începe să provoace furori în rândul specialiştilor a fost făcută în timpul lucrărilor efectuate la centura de ocolire a municipiului Carei. Arheologii sunt de părere că bărbatul a fost un războinic din perioada epocii bronzului. Potrivit specialiştilor, pe teritoriul ţării noastre epoca bronzului începe pe la mijlocul mileniului IV î.Hr. (aproximativ 3.500) şi ţine până la sfârşitul mileniului al II î.Hr. (1.100).

Trăsătura care pune amprenta de „senzaţional” pe descoperirea de la Carei este dimensiunea mare a scheletului având în vedere faptul că media de înălţime în acea epocă era de aproximativ 1,5 metri. „Scheletul bărbatului a fost descoperit cu un pumnal la cap ceea ce ne duce cu gândul că este vorba despre un războinic. În ceea ce priveşte înălţimea bărbatului, peste 2 metri, era ceva neobişnuit pentru vremea respectivă, când media era de 1,5 metri. Scheletul va fi studiat şi de un antropolog de la Cluj şi poate după investigaţiile acestuia vom şti mai multe despre acest războinic”, a declarat directorul Muzeului Judeţean Satu Mare, dr. Liviu Marta.

Scheletul războinicului a fost găsit îngropat în cimitirul unei aşezări preistorice descoperite cu ocazia începerii lucrărilor la centura de ocolire a municipiului Carei. Marta spune că situl arheologic se întinde pe o lungime de 920 m şi cuprinde câteva locuinţe şi un cimitir din epoca bronzului. Cu ocazia săpăturilor, arheologii au descoperit şi câteva fântâni, cuptoare şi spaţii de depozitat alimente neobişnuit de mari.

De asemenea, au fost scoase la lumina zilei şi o serie de podoabe din corn de cerb şi resturi ceramice. Mai mult decât atât, unul din cuptoarele descoperite de către arheologi este asemănător cu cel de la Şuculeu (Medieşu Aurit).

7 Comentarii la "Scheletul unui războinic uriaş, descoperit la Carei"

 1. Pingback: Archäologen finden “Riesenskelett” in Bulgarien | meinfreundhawey.wordpress.com

 2. Pingback: Desentierran esqueleto gigante en Varna, Bulgaria | MysteryPlanet.com.ar

 3. Pingback: Giant Skeleton Discovered in Bulgaria | locklip.net

 4. Pingback: Giant Skeleton Discovered In Bulgaria | KÊNH TIN TỨC 247 - TỔNG HỢP NHANH

 5. Pingback: Huge Skeleton’ Discovered in Bulgaria’s Varna - Fullact Trending Stories With The Laugh Mixture

 6. cantar electronic   5 aprilie 2017 at 10:03 pm

  Intamplator am dat peste materialul din articol dar este foarte interesanta aceasta descoperire din site-ul arheologic…ar trebui cumva autoritatile locale si consiliul judetean sa se implice si sa promoveze informatii despre astfel de subiecte…pana la urma istoria este ceea ce ne defineste cu adevarat!

  Răspunde
 7. ioan horia   7 iunie 2020 at 2:45 pm

  Avand in vedere locatia descoperirii,indraznesc sa lansez posibilitatea de a fi fost vorba de un luptator agatars.Se stie ca agatarsii isi aveau arealul in Muntii Apuseni si erau vestiti prin statura si prin mestesugul extragerii si prelucrarii aurului,din vremuri imemoriale,care probabil duc pana la inceputul retragerii calotei glaciare a ultimei glaciatiuni.Or fi fost chiar urmasii primilor lucratori umani,de statura impresionanta pe care anunnaki i-au creat si folosit in regiunile aurifere.Cineva chiar a venit cu o gaselnita lingvistica,spunand ca substantivul „urias” deriva din denumirea acestor „auriasi” agatarsi,cu mestesugul lor legat de aur.O ipoteza posibil a fi dovedita vreodata,pentru ca nu sunt Radu Cinamar sa las cititorii sa creada ca fanteziile sunt adevarate.Pacat ca la noi,aceste vestigii de la inceputul istoriei umane in loc sa fie descoperite si cercetate,sunt acoperite de lacuri cu cianuri ca sa satisfaca pe coruptii ce si-ar vinde si mama pentru parandarat.Vezi soarta trista a Rosiei Montane.Chiar si numele e o comoara de istorie si stramosi.De care sunt atat de departe oportunistii de mahala fanariota! O tempora,o mores !

  Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.