Contrabandiști de țigări trimiși în judecată

Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, a finalizat cercetările în ceea ce priveşte un grup cu preocupări infracţionale pe linie de contrabandă.

În urma administrării probatoriului, prin rechizitoriu, Parchetul a dispus trimiterea în judecată a numiţilor: Ioan P., Grigore M., Norbert Cristian E., Attila S., Felicica P., Vasile P., pentru infracţiunile de contrabandă, prevăzut şi pedepsit de articolul 270 aliniatul 3 din Legea nr. 86/2006 şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, prevăyut şi pedepsit de articolul 323 Cod penal şi a numitului Ludovic M., pentru deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 296 aliniatul 1 din Legea nr. 571/2003.

Documentarea activității infracționale a inculpaților s-a realizat cu sprijinul Serviciului Român de Informații Satu Mare.

Vă reamintim că la data de 16 februarie 2011, au avut loc mai multe percheziții la domiciliile inculpaților, ocazie cu care au fost identificate cantitățile de 1460 pachete țigări, marca ”Viceroy” și 520 pachete țigări marca ”Jin Ling”, având aplicate timbre specifice Ucrainei.

La aceeași dată, față de patru dintre persoanele amintite mai sus (Ioan P., Grigore M., Felicica P., și Norbert E.), Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore. Ulterior, față de doi dintre aceștia, Ioan P., Norbert E., Judecătoria Satu Mare a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 29 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.