Deputatul PD-L Ioan Holdiş – pe ”lista secretă” a coloneilor lui Oprea

Numele deputatului democrat-liberal de Satu Mare Ioan Holdiş se găseşte pe controversata listă a coloneilor înaintaţi în grad militar la „strict secret” de fostul ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea făcută publică de Antena 3. Lista cuprinde nume sonore din lumea politică precum foşti miniştri, primari, preşedinţi de Consilii Judeţene dar şi nume de jurnalişti.

Deputatul sătmărean a fost înaintat de la gradul de fruntaş la cel de locotenent-colonel, iar numele acestuia se găseşte pe poziţia cu numărul „35” a listei. Holdiş, conform sursei citate, a fost înaintat în grad în cursul anului 2010.

Potrivi Curriculumului Vitae publicat pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor (www.cdep.ro), Ioan Holdiş s-a născut pe data de 26.10.1968 în localitatea Micula, judeţul Satu Mare. Este căsătorit şi are doi copii. Este de profesie economist fiind licenţiat al Universităţii de Vest Timişoara pe care a absolvit-o în anul 2000. În 2001, Ioan Holdiş a absolvit cursuri postuniversitare la ASE Bucureşti, specializându-se în domeniul „Relaţiilor Comerciale Internaţionale”. Potrivit aceluiaşi document, în perioada 1982-1994, deputatul sătmărean a fost merceolog la SC „Textila Ardeleană” Satu Mare iar în intervalul 1994-2008 a fost director general la SC „Plastica” Satu Mare.

Pe plan politic, în 2007-2008, a îndeplinit funcţia de preşedinte al Organizaţiei Oamenilor de Afaceri din PD-L Satu Mare iar din 2008 este deputat în Parlamentul României. Totodată, din mai până în decembrie 2008 a fost consilier judeţean.

7 Comentarii la "Deputatul PD-L Ioan Holdiş – pe ”lista secretă” a coloneilor lui Oprea"

 1. matrozul nauc si mer   23 iunie 2012 at 4:11 pm

  Eu am ajuns lt-col dupa o scoala militara,academie,cursuri etc la 45 de ani.Cetateanul ce D-zeu a facut de-a trecut direct la acest grad?Anul acesta de 25 octombrie precis era colonel daca se mai mentinea ciuma porno.Ar trebui sa ne depunem gradele ,cei ce am si muncit pentru ele!De unde impostorii acestia?

  Exista la Centrul militar Satu Mare un alt mare impostor-vremelnic comandant-care nu-si dadea acordul pentru avansarea unor rezervisti cu activitate militara,de frica de-a nu umple Satmarul de colonei!Nu-i asa COMANDANTEEEE?Aici ai dat avizul?Poate ca in ideea asta iti si bati joc de oameni.Cati au facut accidente vasculare,cati sunt in spital-din mila ta coloratule?

  Pe cand d-le Valer Marian si o interpelare pentru nevolnicul acesta ce-si bate subordonatii?

  Răspunde
 2. miru   23 iunie 2012 at 5:08 pm

  Rusine, cum sa-l faci locotenent colonel pe Holdis, tara lu' Papaura Voda

  Răspunde
 3. Mrs   24 iunie 2012 at 6:05 pm

  Da de ce va mai mirati si suparati fratilor? Era chiar rusinos pentru noi ca judet sa nu avem pe cineva pe lista.

  Răspunde
 4. Sveik   24 iunie 2012 at 6:22 pm

  Ma mir ca el ca om de afaceri s-a dedat la asemenea practici. Chiar asa de nesatui sa fie unii?

  Răspunde
 5. Mares Stefan   24 iunie 2012 at 11:18 pm

  Doar dumnealui ?! Nu pot să cred!

  Răspunde
 6. Baba Ana   25 iunie 2012 at 6:37 pm

  E vorba ca e profesor universitar la Academia comerciala.

  Răspunde
 7. Ana   25 iunie 2012 at 6:57 pm

  Mai fraierilor, nu va chinuiti degeaba pentru ca in fiecare an demnitarii au fost si vor fi avansati prin ordin al ministrului apararii sau sefului statului major general. Avansarile militarilor in rezerva nu comporta nici o cheltuiala suplimentara pentru statul roman, gradele militarilor in rezerva sunt onorifice asa ca nu au nici o greutate. Daca sunteti curiosi puteti verifica situatia militara a tuturor demnitarilor satmareni si o sa constatati ca unul dintre ei nu avea nici diploma de Bacalaureat si a fost avansat la grad de ofiter superior. Referitor la persoana deputatului Holdis trebuie sa stiti ca nu a facut nici cel mai mic gest pentru a fi avansat la gradul militar despre care vorbiti. .

  Răspunde

Scrie un comentariu