Ministerul Transporturilor reia investiţiile în Satu Mare

Septimiu Buzaşu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrasctructurii (MTI) a efectuat astăzi, 5 iunie, o vizită de inspecţie a lucrărilor şi investiţiilor la capitolul „drumuri” în judeţul Satu Mare. „Când am intrat în municipiul şi judeţul Satu Mare am rămas cu un gust amar deoarece am observat că din 2008 încoace nu s-a schimbat nimic. Totul a rămas aşa cum l-am lăsat noi la acea vreme”, a declarat Buzaşu în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PNL Satu Mare, făcând referire la perioada Guvernului Tăriceanu.

La întâlnirea cu presa, alături de secretarul de stat au fost prezenţi şi cei doi candidaţi ai USL pentru funcţiile de primar al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica şi cea de preşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. Vă reamintim că Septimiu Buzaşu a mai fost secretar de stat în MTI şi în perioada în care ministerul a fost condus de liberalul Ludovic Orban, în Guvernul Tăriceanu.

„Am inspectat împreună cu Adrian Ştef şi Dorel Coica investiţiile de interes naţional care pe plan local au un impact destul de mare. Am fost extrem de revoltat că, în 2012, venind la Satu Mare am găsit aceeaşi situaţie ca în 2008. La acea vreme am demarat câteva proiecte pe care guvernarea 2009-2012 le-a lăsat într-un stadiu incipient. Le-a abandonat. Pentru a le continua este nevoie de o colaborare bună între Guvern şi autorităţile locale respectiv judeţene. În ultimii ani judeţul Satu Mare a avut mult de suferit din cauza lipsei de colaborare dintre Guvernul PDL-UDMR şi administraţiile locală şi judeţeană”, a declarat Buzaşu.

În continuare acesta a trecut succint în revistă stadiul în care se află lucrările pe anumite tronsoane de drum din judeţ. „Astfel, pe traseul Oradea-Satu Mare firma care a lucrat pe acel tronson a reuşit să finalizeze lucrările. Însă, pe traseul Satu Mare-Baia Mare lucrările sunt finalizate doar în proporţie de 40%, dar eu am credinţa că vor fi terminate până la sfârşitul acestui an. Totodată, am vizitat şi pasajul de peste calea ferată de la Moftin, unde deşi proiectul a început în 2007, lucrările nu sunt încă terminate. La preluarea guvernării de către USL s-a descoperit că nu sunt asiguraţi banii nici pentru finalizarea lucrărilor în acest an. Am constatat cu surprindere că banii alocaţi în acest an pentru lucrările de la acest pasaj, 2,5 milioane lei, sunt prea puţini astfel că am făcut o rectificare bugetară şi sper ca până în 31 august, pasajul să fie terminat”.

Potrivit secretarului de stat Buzaşu, situaţia este asemănătoare şi în cazul proiectului drumului de centură al municipiului Carei, cu toate că acesta a fost introdus pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial în 2008, dar care a fost „uitat” de fosta guvernare.

Septimiu Buzaşu a făcut referire şi la şoseaua de centură al municipiului Satu Mare „proiect care cuprinde şi un al treilea pod peste Someş care va fi construit pe şoseaua de centură şi nu în municipiu”. Centura de ocolire este considerată de către Buzaşu ca o investiţie vitală pentru municipiul, reşedinţă de judeţ. „În 2008 am avut acel proiect transfrontalier cu Ungaria, la care între timp s-a renunţat. Am înţeles că cei din Ungaria şi-au făcut temele şi se apropie cu lucrarea de graniţă. Cred că este necesar să facem o disjuncţie între proiectul drumului de centură al municipiului Satu Mare şi vechiul proiect al drmului expres Baia Mare-Satu Mare-Nyiregyhaza. Cred că voi avea sprijin deplin în dr. Dorel Coica şi în Adrian Ştef pentru a reuşi să cuprindem finanţarea acestui obiectiv pe lista de priorităţi a Guvernului. Nu se poate ca un oraş atât de vechi precum Satu Mare să fie îngreunat de trafic. Trebuie să găsim soluţii pentru a rezolva această problemă. De asemenea, nu se poate ca un râu precum Someşul să nu aibă şi un al treilea pod, cu rolul de a decongestiona traficul”.

Totodată, MTI a început negocierile cu reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii pentru finanţarea reabilitării drumurilor judeţene Carei-Tăşnad-Supur şi Livada-Negreşti Oaş. Septimiu Buzaşu mai are în vedere şi reabilitarea Gării CFR Satu Mare care „în 2008 era pe una dintre primele poziţii pe lista de priorităţi a Guvernului iar în prezent este la coada listei”.

Făcând referire la asigurările date de Septimiu Buzaşi şi de interesul manifestat de MTI pentru investiţiile în judeţul şi municipiul Satu Mare, dr. Dorel Coica a declarat că „şi de aici se vede că USL vrea să ajute municipiul şi judeţul Satu Mare. În Ministerul Transporturilor avem doi sătmăreni, pe secretarul de stat Septimiu Buzaşu şi pe ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, aşa că avem tot suportul necesar pentru a ne finaliza proiecte. Trebuie să reînviem acest oraş care, trăieşte într-o adevărată moarte clinică. E nevoie să vină un medic pentru a scoate oraşul Satu Mare din marasmul în care se află de câţiva ani de zile”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.