Până la 6 ani de închisoare pentru mita electorală


În judeţul Satu Mare, pregătirile pentru alegerile locale din luna iunie a.c. sunt în grafic şi au fost luate toate măsurile pentru ca acestea să se desfăşoare în condiţii optime – s-a arătat marţi, 22 mai, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de prefectul Eugeniu Avram şi subprefectul Cristian Sasu, împreună cu judecătorii Cristian Moraru şi Grigore Surd, preşedintele, respectiv vicepreşedintele Biroului Electoral Judeţean.

La nivelul judeţului Satu Mare vor exista 333 secţii de votare, iar până în prezent au fost constituite cele 65 circumscripţii electorale şi au fost completate cu reprezentanţii partidelor politice. În privinţa buletinelor de vot, la conferinţa de presă s-a menţionat că sunt necesare la nivelul judeţului 1.400.000, din care două treimi au fost deja tipărite. Totodată, după ce prefectul a repetat şi în conferinţa de presă ce le-a recomandat directorilor de deconcentrate la instalarea sa în funcţie – respectiv faptul că aceştia nu au voie să facă politică şi campanie electorală ci trebuie să respecte legea – Cristian Moraru, preşedintele Biroului Electoral Judeţean a subliniat faptul că, în conformitate cu art.108 din legea nr.167, pentru promiterea, oferirea şi primirea de bani sau bunuri materiale în campania electorală, sunt pedepsiţi deopotrivă cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, atât cei care promit şi/sau oferă, cât şi cei care primesc.
Pe listele permanente de alegători din judeţul Satu Mare se află 318.091 persoane cu drept de vot, iar costurile pentru organizarea alegerilor din 10 iunie se cifrează la 700.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.