Cosmin Raţiu: USL este o alianţă conjuncturală. La toamnă se desparte!

Radu Giurcă, înscris în cursa electorală a alegerilor locale din luna iunie a.c., pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Nicolae Şuta – candidatul pentru funcţia de primar şi Cosmin Raţiu, primul înscris pe lista consilierilor municipali, din partea PDL Satu Mare, au organizat vineri, 4 mai, o conferinţă de presă.

Primul care s-a adresat ziariştilor a fost Radu Giurcă. El a anunţat că la Satu Mare, lansarea oficială a candidaţilor PDL va avea loc în data de 10 mai, ora 17:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. După care va urma campania electorală, care este de dorit să se axeze pe dezbateri şi programe concrete şi într-un climat de civilizaţie şi respect reciproc. În ceea ce priveşte migraţia politică, Radu Giurcă a afirmat mai întâi că oricine procedează în felul acesta dă dovadă de lipsă de caracter, de bun simţ şi de responsabilitate, după care a încheiat cu o maximă profundă: „cine a trădat odată, va trăda mereu”. Fostul prefect a menţionat că pe plan local nu s-au înregistrat astfel de cazuri, şi că, doar Kiss Hajnalka – primăriţa din Berveni – a demisionat din PDL pentru a candida din nou ca independent. Referindu-se la pierderea guvernării de către PDL, candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean Satu Mare, din ce în ce mai profund şi subtil şi recurgând la metafore, a catalogat aspectul drept un exerciţiu democratic, nicidecum o tragedie. „Le sugerez celor aflaţi acum la guvernare să aibă grijă cum gestionează situaţia economică şi politică actuală şi să nu uite că nimeni nu-i etern. Să nu uite că e vorba despre o competiţie, nu despre o luptă cu ameninţări şi pasiuni fără rost.
Pasiunea supremă în situaţia actuală trebuie orientată înspre cetăţeni şi binele lor, nicidecum înspre ajungerea la o bucată de ciolan pe care cineva o va plăti foarte scump mai târziu”.
Nicolae Şuta, candidatul PDL Satu Mare la funcţia de primar, a subliniat faptul că, alături de echipa de profesionişti cu care va lucra la Primărie, şi-a propus să impună un alt mod de-a vedea lucrurile: „Vreau şi pot să fac din Satu Mare un oraş european! Dar acest lucru îl voi putea realiza doar în timp şi doar cu sprijinul cetăţenilor” – a declarat Nicolae Şuta.

Ultimul care s-a adresat ziariştilor a fost stomatologul Cosmin Raţiu. La rândul său, acesta a întârit afirmaţiile colegului Nicolae Şuta, menţionând că echipa de consilieri municipali, alcătuită din medici, ingineri, profesori şi economişti, a fost gândită pentru a fi exclusiv pentru cetăţenii acestui oraş. „Medic fiind, îmi desfăşor de ani buni activitatea în sprijinul cetăţenilor, ca atare doresc ca şi în continuare să aduc un suflu nou medicinii private şi celei de stat din Satu Mare” – a declarat Raţiu.

Pe de altă parte, cu o pledoarie care a stârnit în bună măsură zâmbete, Cosmin Raţiu a lăsat să se înţeleagă că PDL, respectiv guvernarea PDL-UDMR, a avut un rol esenţial în realizarea investiţiilor din domeniul Sănătăţii în municipiul şi judeţul Satu Mare. Totodată, referindu-se la USL, stomatologul Cosmin Raţiu a afirmat că este doar „o alianţă conjuncturală cu un ţel comun deocamdată, care se va destrăma în mod cert după alegerile parlamentare din luna noiembrie a.c”. În ceea ce priveşte situaţia de pe plan local, Cosmin Raţiu a afirmat, evitând să se exprime concret, că unii fac presiuni foarte puternice asupra candidatului unui partid nou înfiinţat, pentru a-l determina să renunţe la candidatura pentru funcţia de primar.

13 Comentarii la "Cosmin Raţiu: USL este o alianţă conjuncturală. La toamnă se desparte!"

 1. hera   5 mai 2012 at 12:55 am

  Parca spunea despre un climat de civilizaţie şi respect reciproc si deja acuza cu presiuni asupre unui partid nou infintat. Sa va fie rusine !!!

  Răspunde
 2. B.A.L.   5 mai 2012 at 1:08 am

  de cand prevad hoti ce se va intampla in viitor?

  Răspunde
 3. George   5 mai 2012 at 1:21 am

  Cine vorbeste de hoti! Din cate imi amintesc eu, USL-istii au fost cei care au spus ca nu pot sa excluda din partid persoane cercetate. In schimb, PDL-ul si-a facut ordine in propria ograda. Cu asta au doar de castigat. Ei macar nu sustin pe orice incompetent, doar de dragul de a fi cat mai multi.

  Răspunde
 4. Bianca   5 mai 2012 at 1:25 am

  Si eu cred ca se va destrama acest partid, deoarece fiecare isi urmareste doar propriul interes. Ei nu sunt interesati de soarta cetatenilor si nici nu vor fi. O demonstreaza faptele lor.

  Răspunde
 5. ana   5 mai 2012 at 2:25 am

  Interesant mod de a incepe campania d-lor pdl-isti. In loc sa apareti cu proiecte sariti cu acuze

  Răspunde
 6. catalin   5 mai 2012 at 3:20 am

  hotiiilor mai aveti comentariii dupa ce ati furat tot ce s-a putut?

  Răspunde
  • @catalin   5 mai 2012 at 4:06 am

   stii ca pentru o astfel de exprimare poti fi dat in judecata?

   Răspunde
  • @catalin   5 mai 2012 at 4:07 am

   pe toate siturile acelasi nume , acelasi mesaj? vad ca postacii usl sunt destul de neprofesionisti… ar trebui instruiti cat de cat, macar greseli gramaticale sa nu faca si gafe ca si catalin.

   Răspunde
 7. marius   5 mai 2012 at 4:47 am

  Nu inteleg ce mai aveti cu pdl-ul?GATA CU EI! SI LUI HOLDIS II E RUSINE DE EI!

  Răspunde
 8. Mihai Moldovan   5 mai 2012 at 12:26 pm

  Nesimtitii astia e la PDL au tupeul sa iasa mandri in fata, sa ne anunte ca bla, bla, bla. Nu zic, e campanie electorala deja, dar totusi sa crezi ca mai ai sanse, cand orasul asta e la pamant, nu ai locuri de munca, sau si alea care sunt sunt atribuite pe criterii de culoare politica portocalie, sa nu fi capabil sa faci ceva palpabil pentru orasul asta, sa nu aduci investitori, si tot asa as putea continua multa vreme. Solutia este sa dispara toti nesimtitii astia din PDL si din UDMR si sa ii lasam pe altii sa conduca, sa vedem poate iese ceva mai bun. De fapt sigur iese ceva mai bun, ca mai jos nu cred ca ne putem duce. Una peste alta, eu m-as simti prost sa stiu ca avem presedinte la CJ un om ca Giurca, care nu leaga bine doua fraze. Ai fost prefect, ai avut ciolanul in mana, ti-a placut si acum il vrei in continuare. Nu se poate… NEXT!

  Răspunde
 9. Tonny   5 mai 2012 at 12:30 pm

  Asta talentatul de la PDL care ameninta pe site pentru ca "poti fi dat in judecata"… ia lumineaza-ne cum e posibil asa ceva? Cum se poate incepe o astfel de actiune? Care sunt sansele ca ea CHIAR sa fie pusa in practica? Ce vorbesti tu de fapt e frectie la picior de lemn. Si daca acelui Catalin nu-i place PDL-ul de ce sa nu faca si el cunoscut acest aspect? Sau voi asa ati fost instruiti, sa va schimbati numele la fiecare postare? Sa creada lumea ca "uite ma cati nu sunt de acord!"

  Răspunde
 10. mia   5 mai 2012 at 7:36 pm

  cata nesimtire!!!daca era sa faca curat, sufla vantu prin sediul pdl.nu mai ramanea nici musca pe acolo.luati-va cu udmr de mana si lasati-ne in pace.ati pus politic pana si femeile de serviciu si acum veniti ca fetele neprihanite?RUSINE!!!

  Răspunde
 11. xxx   7 mai 2012 at 3:50 pm

  d-nule dr.Ratiu Cosmin, sincer nu ma asteptam sa dati mana cu hotii astia…satmareanii asteapta de la dumneavoastra altfel de lucruri, pacat, ca astia de la PDL va strica imaginea!

  Răspunde

Scrie un comentariu