Containerele din cartiere, inscripţionate pentru colectarea selectivă duală


Containerele amplasate în punctele gospodăreşti din cartierele municipiului Satu Mare au fost inscripţionate adecvat în vederea începerii colectării selective a deşeurilor menajere. Fiecare punct gospodăresc este prevăzut cu câte 3 containere, din care două, aşa cum rezultă din inscripţionări, sunt destinate colectării deşeurilor din fracţiunea uscată, iar unul celor din fracţiunea umedă.

La mijlocul lunii aprilie, cu prilejul unei conferinţe de presă, primarul Iuliu Ilyes a precizat că, întrucât de la începutul anului au fost înfiinţate punctele de colectare a deşeurilor în toate cartierele municipiului, există dotările cu containere speciale şi au fost achiziţionate autovehicolele speciale pentru manevrarea acestor containere, se impune urgentarea începerii acţiunii propriu zise de colectatare selectivă duală a deşeurilor de către populaţie. Totodată, edilul şef a precizat că la depozitul regional de deşeuri menajere de la Doba a fost deja pusă în funcţiune instalaţia de preselectare pentru deşeurile uscate, astfel că sunt îndeplinite condiţiile pentru implementarea sistemului pe toată raza municipiului.

După ce deşeurile menajere vor fi colectate selectiv în propriile locuinţe, prin depozitarea acestora în recipienţi – sau saci menajeri – pentru fracţiunea uscată, respectiv fracţiunea umedă, cetăţenii vor trebui ulterior să depoziteze sacii cu deşeurile din cele două fracţiuni în containerele din punctele gospodăreşti care sunt deja inscripţionate diferit.

8 Comentarii la "Containerele din cartiere, inscripţionate pentru colectarea selectivă duală"

 1. Tonny   1 mai 2012 at 10:43 am

  Pana la urma ce vor astia? Pana acum era cu plastic, metal, resturi menajere. Acum le punem noi si pe uscate si umede? Si ei ce fac? Vin le colecteaza, si iti urca tarifele, ca doar au de umblat dupa ele. Bine ca nu le-au prelungit contractul!

  Răspunde
 2. uscat si umed   1 mai 2012 at 11:13 am

  din nou un lucru făcut de mântuială…ce selectare a deşeurilor este asta? trebuia container pentru hartie, unul pentru plastic, unul pentru sticlă, etc….bataie de joc!

  Răspunde
 3. Illa   1 mai 2012 at 11:17 am

  avem cele mai ridicate tarife din toata tara avand in vedere ca suntem un oras mic

  Răspunde
 4. catalin   1 mai 2012 at 11:59 am

  hotii de la florisal ajutati de mafiotii – recuperatori de la primarie

  Răspunde
 5. mitica   1 mai 2012 at 12:07 pm

  fara rost ca orasenii tot unde vor arunca gunoiul! si iata alti bani investiti fara rost! oare tot iliyes are de castigat de pe urma acestora? aa…uitasem ca florisal ii sponsorizeaza campania

  Răspunde
 6. victor   1 mai 2012 at 4:51 pm

  mitica cind spui ca florisal ii sponsorizeaza campania poti demonstra? si daca nu erau puse containerele astea era mai bine, daca spui ca satmarenii arunca gunoaiele peste tot, nu cumva atunci ala era baiul???

  Răspunde
 7. Bogdan   1 mai 2012 at 9:46 pm

  lucru facut de mantuiala… sa va fie rusine

  Răspunde
 8. mia   1 mai 2012 at 11:06 pm

  rusine sa fie, acuma inainte de alegeri va apuca harnicia, oricum faceti totul de mantuiala, nu mai departe dar uitati-va containerele modelul nou, sunt pe sfert cat erau celelalte de dinainte, iar gunoiul nu are loc in ele si in final ajunge tot pe jos.VAI DE CAPUL VOSTRU.nu vom scapa niciodata de MONOPOLUL acestui FLORISAL?

  Răspunde

Scrie un comentariu