Partidul lui Tokes, fără candidat la Primăria Satu Mare


Într-o conferinţă de presă organizată vineri, 27 aprilie, reprezentanţii Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) au anunţat că, întrucât sătmărenii chestionaţi prin intermediul unui sondaj de opinie au decis că nu doresc schimbare, la alegerile locale din iunie a.c. PPMT nu va avea candidat propriu la Primăria Satu Mare. În schimb, PPM va avea propriul candidat la şefia Consiliului Judeţean Satu Mare, prrecum şi candidaţi proprii la primăriile din Carei, Botiz, Berveni, Culciu, Lazuri, Căuaş, Prumbeşti, Bogdand, Santău şi Hodod.
Conferinţa de presă a fost organizată de preşedintele Organizaţiei Judeţene a PPMT – Tivadar Denes, purtătorul de cuvânt Reszler Janos şi liderul candidaţilor PPM pentru Consiliul Local Satu Mare – Maurer Robert.

Preşedintele şi purtătorul de cuvânt al PPMT au afirmat că rezultatele sondajului de opinie efectuat indică faptul că sătmărenii sunt nemulţumiţi de reprezentanţii actuali ai administraţiei publice locale, care fac parte din UDMR, „o formaţiune politică deja erodată şi aflată deja de prea mulţi ani la guvernare”, ca atare opţiunile şi dorinţele acestora au determinat lansarea unui candidat propriu la şefia Consiliului Judeţean, în persoana lui Tivadar Denes, intrat în politică de doar câteva luni.

Reprezentanţii PPMT au afirmat că la alegerile locale din luna iunie mizează pe obţinerea a cel puţin două locuri în Consiliul Judeţean, şi a măcar 3 în Consiliul Local.
Însă, principala preocupare de perspectivă a PPMT este de-a îngroşa rândul celor circa 300 membri actuali de la nivel de judeţ, cu forţe proaspete, alcătuite în special din tineri. „Cu aceştia, dorim ca în anul 2016 să câştigăm alegerile, iar în felul acesta să ia sfârşit domnia şi monopolul UDMR” – au afirmat Tivadar Denes şi Reszler Janos.

3 Comentarii la "Partidul lui Tokes, fără candidat la Primăria Satu Mare"

 1. Adriana.B.   28 aprilie 2012 at 1:25 am

  Rusineeee,cine v-a spus ca nu vrea schimbare?,ne-am saturat de Ilyes,credeti ca nu stim ca totul e de fatada,sunteti toti pe o mana.

  Răspunde
 2. Stefan B   28 aprilie 2012 at 11:29 am

  Adica sa intelegem ca extremistii astia nu sunt de acord cu Csehi Arpad, dar sunt de acord cu Ilyes Gyula? Foarte interesant! Oare ce interese au ca sa nu il scoata, teoretic, pe Gyuszike de la primarie? Niste intrebari pertinente, ale caror substrate sunt greu de descifrat din exterior.

  Răspunde
 3. catalin   28 aprilie 2012 at 2:53 pm

  sunt pe o mana cu Iles si sunt niste extremist

  Răspunde

Scrie un comentariu