Apă potabilă în Gelu şi Terebeşti


Consiliul Judeţean Satu Mare în parteneriat cu SC Apaserv SA şi Primăria comunei Terebeşti, a finalizat proiectul de extindere a reţelei de apă în localităţile Gelu şi Terebeşti.
Însoţit de prefectul Cristian Sasu, consilierul judeţean Kovacs Mate, directorul SC Apaserv SA – Ioan Leitner şi Gavril Vinţ, primarul comunei terebeşti, preşedintele Consiliului Judeţean – Csehi Árpád, a participat joi, 26 aprilie, la punerea în funcţiune a conductei de apă potabilă din Terebeşti.

Valoarea totală a investiţiei este de 217.000 lei, iar prin realizarea ei peste 211 gospodării (aproximativ 700 locuitori) vor beneficia de apă potabilă de bună calitate. În felul acesta, localitatea Terebeşti va ajunge la un nivel european de civilizaţie şi confort. Lucrările au constat în executarea a 4,5 km conductă de apă, prin care localitatea Terebeşti s-a racordat la sistemul de alimentare cu apă din Gelu.

Preşedintele Csehi Árpád a declarat că scopul realizării acestei reţele de apă este îmbunătăţirea condiţiilor de igienă şi sănătate a locuitorilor comunei. „După cum prea bine cunoaşteţi situaţia, apa potabilă furnizată până în prezent în reţeaua Terebeşti a avut probleme privind calitatea, din cauza conţinutului mare de fier, punând în pericol sănătatea locuitorilor. Pe lângă lucrările de extindere a reţelei de apă, a fost curăţată reţeaua veche, a cărei conducte erau colmatate. Mulţumesc domnului primar Vinţ Gavril pentru sprijinul acordat şi pentru coordonarea lucrărilor de execuţie” – a declarat Csehi Árpád.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a anunţat că sumele colectate din taxa de concesiune a reţelei de apă din judeţ în contul de Întreţinere şi Dezvoltare vor fi folosite pentru continuarea lucrărilor de modernizare a reţelelor de apă din toate localităţile judeţului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.