A fost inaugurat ambulatoriu de Specialitate din Tăşnad


În timp ce în ţară au fost închise peste 170 de unităţi spitaliceşti, în judeţul Satu Mare, la iniţiativa şi cu sprijinul Consiliului Judeţean, sistemul de sănătate este modernizat şi se dezvoltă în continuare. Pe lângă investiţii precum reabilitarea integrală a Spitalului de Boli Infecţioase, realizarea Unităţii de Primire a Urgenţelor, sălile de operaţie din cadrul Blocului Operator al Spitalului Judeţean, reabilitarea integrală a secţiei Oncologie sau reabilitarea din temelii a Policlinicii Vechi, în oraşul Tăşnad a fost inaugurat Ambulatoriul de Specialitate al Secţiei Exterioare a Spitalului Judeţean Satu Mare. Evenimentul a avut loc vineri, 20 aprilie, cu participarea preşedintelui Consiliului Judeţean – Csehi Arpad, a managerului Spitalului Judeţean – Adrian Marc, directoarei Direcţiei de Sănătate Publică – Szigetti Aracs Anamaria, coordonatoarei medicale a Secţiei Exterioare – Nagy Tunde, primarului oraşului Tăşnad – Veron Andrei, precum şi a unora dintre medicii specialişti din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare care vor asigura serviciile medicale în cadrul Ambulatoriului de Specialitate.

Înfiinţarea unui Ambulatoriu de Specialitate în Tăşnad a fost determinată de dorinţa şi nevoia de-a asigura promptitudine în rezolvarea problemelor de sănătate ale cetăţenilor zonei, cu satisfacerea nevoilor de asistenţă medicală în cât mai multe specialităţi. Aşa cum s-a precizat cu prilejul festivităţii de inaugurare, ambulatoriul va funcţiona într-o clădire proaspăt igineizată şi prevăzută cu dotările necesare cabinetelor medicale care vor avea activitate aici, situată pe strada Zorilor nr.24. În aceeaşi clădire, spaţii distincte au fost amenajate pentru Punctul de Laborator şi Punctul Farmaceutic. În felul acesta, locuitorii din oraşul Tăşnad, precum şi cei din localităţile învecinate, cu probleme de sănătate, nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la spitalele din Carei, Satu Mare sau chiar în judeţele învecinate, deoarece vor avea asigurată acasă la ei asistenţa medicală de care au nevoie.

În cadrul Ambulatoriului de Specialitate din Tăşnad vor funcţiona 11 cabinete de specialitate – Chirurgie Generală, ORL, Pediatrie, Interne, Dermatologie, Psihiatrie, Planning Familial, Obstetrică – Ginecologie, Oftalmologie, Neurologie şi Ortopedie – deservite de medici specialişti ai Spitalului Judeţean Satu Mare, care se vor deplasa la Tăşnad pentru a asigura serviciile medicale corespunzătoare.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Satu Mare – Adrian Marc, proiectul privind înfiinţarea unui Ambulatoriu de Specialitate în oraşul Tăşnad face parte din strategia de dezvoltare a sistemului sanitar privind creşterea accesibilităţii la serviciile de sănătate cu impact direct asupra calităţii vieţii populaţiei din zonele îndepărtate ale judeţului.

În ceea ce priveşte partea financiară, Csehi Arpad – preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a precizat că valoarea totală a investiţiei se cifrează la aproape 100.000 lei, iar fondurile au fost asigurate din 3 surse: Primăria Tăşnad – care a alocat 50.000 lei pentru achiziţionarea aparaturii de laborator, Spitalul Judeţean Satu Mare – care a alocat circa 20.000 lei, respectiv diferiţi sponsori care au oferit în total 25.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.