Poveste de Paşte, pe strada Ostrovului


Astăzi, 13 aprilie, în ajunul Sfintelor Sărbători de Paşte, poliţiştii sătmăreni s-au gândit să ofere unei familii cu o situaţie materială precară, un motiv de bucurie, pregătindu-le un coş umplut cu bucate tradiţionale. Darul oferit a fost pregătit cu sprijinul Fundaţiei “Alexandru Ioan Cuza” a poliţiştilor sătmăreni.

Oamenii legii s-au deplasat cu bunătăţile pregătite pe strada Ostrovului, la locuinţa familiei Kato pentru a a-i înmâna mamei celor 12 copii darul pregătit cu ocazia sărbătorilor. E o poveste cutremurătoare dar în acelaşi timp dătătoare de putere şi speranţă. E vorba de 14 suflete care îşi duc traiul într-o garsonieră de doar câţiva metri pătraţi, care însă continuă să lupte în fiecare zi pentru a nu cade pradă mizeriei. Când poliţiştii au bătut la uşa garsonierei le-a deschis Valeria Kato, mama celor 12 copii. Capul familiei Alexandru, era plecat la slujbă. E singurul care aduce bani în casă. Mama copiilor este ocupată cât e ziua de lungă cu treburile gospodăreşti şi îngrijirea copiilor. “Avem 12 copii dintre care opt sunt elevi de şcoală, doi sunt la grădiniţă iar ceilalţi doi copii mai mici sunt acasă. O ducem foarte greu, având în vedere că nu lucrează decât soţul meu”, se destăinuie Valeria Kato.

Mezinul familiei are doar 3 anişori, iar cel mai mare are 19 ani. Poliţiştii cunosc situaţia grea cu care se confruntă familia încă din 2005. “Nu ne-au creat niciodată probleme. Este o familie cinstită, muncitoare. Copiii sunt curaţi, umblă la grădiniţă, la şcoală. Garsoniera e curată şi aranjată. Nu trăiesc în mizerie. Părinţii încearcă să le asigure copiilor lor, tot ce e mai bun. Cunoaştem situaţia familiei încă din 2005 şi i-am ajutat şi în alte rânduri. Nu am adus dulciuri, ci alimente şi haine, adică lucruri de care au cea mai mare nevoie”, a declarat preşedintele Fundaţiei “Alexandru Ioan Cuza”, Marius Mureşan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.